DAGENS OVERBLIK: Lars Løkke: Valget kommer først i 2019

0
2080
Venstres formand statsminister Lars Løkke Rasmussen ses her på pressemødet i forbindelse med sommergruppemødet i Aarhus, fredag 17. august 2018. Pressemødet foregik på Helnan Marselis Hotel , også politisk ordfører Britt Bager og gruppeformand Karen Ellemann deltog.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Løkke: Først valg i 2019 – “Jeg er ikke i valgkamp. Jeg er i arbejdstøjet”. Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, da der fredag var pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde i Aarhus. Statsministeren afviste dermed, at han har nogle planer om et snarligt valg. “Det er først til næste år,” sagde han.

Foto: Bernd Wuestneck/dpa via AP / Scandix

Bus fra København forulykket i Tyskland – En passagerbus fra selskabet Flixbus kørte fredag morgen kl. 6.30 i grøften syd for Rostock i Tyskland. Bussen var på vej fra Stockholm til Berlin via København. Otte passagerer blev alvorligt kvæstet, otte kom lettere til skade og én måtte skæres fri. De øvrige 47 ombordværende er uskadte.

Benny Andersen fotograferet i september 2013. Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

Benny Andersen er død – Digter, forfatter og musiker Benny Andersen døde torsdag eftermiddag i sit hjem i Sorgenfri. Han blev 88 år. Benny Andersen debuterede i 1960 med digtsamlingen “Den musiske ål” og ikke mindst kendt for “Svantes viser” og sit musikalske samarbejde med Poul Dissing.

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Afløser Esben Lunde Larsen i folketinget – Tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer (V), afløser tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i Folketinget, oplyser TV Midt-Vest. Esben Lunde Larsen har forladt folketinget til fordel for en stilling i den globale tænketank World Ressources Institute i Washington D.C. Carsten Kissmeyer, der er 65 år, er 2. viceformand i Region Midtjylland.

Foto: Claus Bjørn Larsen/Scanpix 2018

Flydedok væltede – Fredag morgen kæntrede flydedokken hos Hirtshals Yard. Der var ingen personer på arbejde i dokken, men en norsk fiskekutter, der befandt sig i flydedokken, røg med i faldet. Det er uvist, hvad der var årsag til uheldet, skriver Nordjyske.

Foto: PRAKASH MATHEMA/Ritzau Scanpix

Rekordmange til tops på Mount Everest – I løbet af sæsonen i 2018 nåede i alt 807 bjergbestigere til tops på verdens højeste bjerg, det 8848 meter høje Mount Everest. Det oplyser embedsmænd i Nepal.