DAGENS OVERBLIK: Kronprins-familien på officielt besøg på Færøerne

0
4261
Kronprinsparret aflægger sammen med deres fire børn officielt besøg på Færøerne, torsdag den 23. august 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018

Første officielle besøg på Færøerne – Kronprinsparret og deres fire børn er på officielt besøg på Færøerne. Familien ankom tidligere i dag og var alle iført færøske nationaldragter. Familien ankom med kongeskibet Dannebrog og blev modtaget af flere hundrede færinger.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kulturmøde åbnet med politisk topmøde – Så er årets kulturmøde på Mors i gang. Årets tema er “At bygge bro” på tværs af mennesker, kulturer, byer, brancher og institutioner. Kulturmødet blev åbnet med et politisk topmøde. Her hilser Mette Frederiksen (S) på Kristian Thulesen Dahl (DF) og Morten Østergaard (Radikale). I baggrund den konservative politiske ordfører Mette Abildgaard.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018

Benny Andersen bisat fra Sorgenfri Kirke – Den danske digter og komponist, Benny Andersen, blev torsdag bisat fra Sorgenfri Kirke nord for København. Povl Dissing, Johannes Møllehave, Eddie Skoller og Lise Nørgaard var blandt de mange, der deltog i bisættelsen. Her ankommer 101-årige Lise Nørgaard sammen med Gyldendals litterære direktør Johannes Riis. Benny Andersen døde torsdag i sidste uge, 88 år gammel.

Foto: Ronen ZILBERMAN / AFP

Kraftig orkan på vej til Hawaii – En kraftig orkan har kurs mod Hawaii, hvor den ventes at ramme det næste døgn. Orkanen, der har fået navnet “Lane”, er blevet nedjusteret fra en kategori 5 til 4 orkan, men hawaianerne har indstillet sig på det værste, skriver nyhedsbureauerne. På billedet er det dog nogle surfere, som får de sidste ture på surfbrædtet, inden det brager løs.

Foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018

Pressemøde for X-factors afløser – Fredag i næste uge har DR premiere på sin nye store fredagssatsning, LIVE, som erstatter X-factor. Programmet, hvor live-orkestre dyster og Sanne Salomonsen og Lina Rafn er dommere, blev torsdag præsenteret på et pressemøde. Kristian Gintberg bliver vært og P3-værten Pelle Peter Jensen skal klæde seerne på med musikfaglig vide.

Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

Op på vægten, pingviner – Hvor meget vejer dyrene i London Zoo. Det er man i fuld gang med at finde ud af i disse dage. Vejningen af tusindvis af dyr er en årlig begivenhed, som har til formål at indsamle data, som deles med zoologiske haver verden over. Delingen af data er en vigtig del af arbejdet med at bevare truede dyrearter. Her er det Humboldt-pingvinerne, der er på vægten.