DAGENS OVERBLIK: Karen Hækkerup stopper som landbrugets topchef

0
2709
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Karen Hækkerup stopper i Landbrug & Fødevarer – Efter fire år som adm. direktør for Landbrug & Fødevarer stopper Karen Hækkerup ved udgangen af september i rollen. Efter mange år som folketingspolitiker, minister og senest direktør, ønsker hun at bruge mere tid på familien. Fra 1. oktober vil Anne Lawaetz Arhnung være konstitueret som adm. direktør. Landbrug & Fødevarer går nu i gang med arbejdet med at finde en ny adm. direktør.

Morten Østergaard, Sofie Carsten Nielsen og Martin Lidegaard under De Radikales pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet i Nyborg 21. august. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

R-gruppe splittet om hård S-kurs – De Radikales formand Morten Østergaard har ikke en samlet folketingsgruppe bag sig i striden med Socialdemokratiet. Det mener politisk kommentator Hans Engell. Martin Lidegaard og Ida Auken skulle være blandt kritikerne. Østergaard afviser Hans Engells analyse, som kommer forud for partiets De Radikale landsmøde i weekenden.

Foto: Museum Vestsjælland / Scanpix

1500 år gammel guldskat fundet ved Jyderup – Detektorfører Jesper Løkke Jørgensen fandt for nyligt fire stykker guld på en mark hos en lokal lodsejer ved Jyderup. En efterfølgende udgravning på stedet gav tre yderligere stykker guld. Guldskatten består af fire guldbarrer, to stykker tråd oprullet til ringe og et afhugget stykke af en guldtråd. Den samlede guldmængde er på ca. 120 gram. Museum Vestsjælland har foretaget en kortvarig udgravning, som ikke gav nogen spor efter bosættelse eller bebyggelse på stedet. Det skriver Museum Vestsjælland i en pressemeddelelse.

Foto: Keld Navntoft/Scanpix2018

Kronprinsessen i Finland – Kronprinsesse Mary og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen besøgte fredag det finske krydstogtsskibsbyggeri Meyer Turku som led i et dansk erhvervsbesøg i Finland. Oprindeligt var det Kronprins Frederik, som skulle have besøgt Finland, men han måtte melde afbud på grund af en operation for diskusprolaps.