Coronakrisen fører til politisk ønske om at ændre folkeskolen

0
1417
Arkivfoto

SF ønsker at skoledagen forkortes med en time og at skoleskemaet bliver mere fleksibel. DF mener det er lidt for tidligt at gribe til værktøjskassen

Coronakrisen har ændret mange af de faste rutiner for børnene i folkeskolen, og de erfaringer bør vi bruge til at ændre folkeskolen i form af mindre tid til undervisning og mere kvalitet. Det siger SF til Politiken torsdag. Partiet ønsker forhandlingerne på skoleområdet efter sommerferien.

Siden folkeskolereformen blev vedtaget tilbage i 2014 har der været livlig politisk debat om især skoledagens længde.

Dansk Folkepartis undervisningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl er enig i at coronakrisen vil føre til ændringer i folkeskolen, men understreger at det er for tidligt at diskutere, hvad det skal være.

“Det kan sagtens være, at det er der, vi ender (SFs forslag red.), men vi vil gerne have mulighed for at kigge nærmere ind i tingene. Vi er i gang med et kæmpe eksperiment og har både gode og dårlige erfaringer. Men vi skal bestemt sætte os sammen og se, hvad vi kan lære, og hvad vi skal implementere af erfaringerne,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl til Politiken.

Læs mere i Politiken her (Kræver abonnement)