Corona-virus: Liselott Blixt (DF) vil nægte kinesere indrejse til Danmark

0
2258
Hver uge ankommer to fly fra Air China til Københavns Lufthavn. I fredags blev en kvinde fra et af flyene overført til Hvidovre Hospital med influenzalignende symptomer og dele af lufthavnen blev midlertidigt spærret af. Dette billede stammer fra en lufthavn i Kina, hvor passagerer er ved at tjekke ind på et fly til Beijing Foto: Mark RALSTON / AFP

Dansk Folkepartis sundhedsordfører vil indføre 14 dages karantæne for kinesere, der kommer til Danmark. Det skal begrænse risikoen for spredning af coronavirus

Danmark skal følge USA og andre lande, der har indført et 14-dages indrejseforbud for udlændinge, der ankommer fra Kina. Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt. Hun mener, at vi løber for stor en risiko, når eksempelvis kinesiske turister kan flyve direkte hertil fra Kina, hvor coronavirus nu krævet mere end 1100 dødsofre.

I et debatindlæg i Nordjyske gør Liselott Blixt opmærksom på, at en kinesisk kvinde fredag i sidste uge måtte indlægges på Hvidovre Hospital med influenzalignende symptomer. Kvinden var kort forinden landet med et af de Air China-fly, der to gange om ugen kommer til København. Air China flyver nemlig fortsat til København, selvom SAS og en lang række andre flyselskaber rundt om i verden for længst har indstillet alle flyvninger til og fra Kina.

“Selvfølgelig skal vi ikke gå i panik herhjemme, men samtidig er vi nødt til at tage situationen alvorligt. Derfor bekymrer det mig også, at ingen sætter spørgsmålstegn ved Air Chinas fortsatte flyvninger til København,” skriver Liselott Blixt.

“Selvfølgelig skal vi ikke gå i panik herhjemme, men samtidig er vi nødt til at tage situationen alvorligt”

Liselott Blixt, sundhedsordfører, DF

Hun minder om, hvordan ti danskere forleden blev hentet hjem fra Hubei-provinsen i Kina. Det skete med alle tænkelige sikkerhedsforanstaltninger. De ti danskere blev nøje undersøgt og flere kom i karantæne.

“Men de samme sikkerhedsforanstaltninger tages desværre ikke, når fly med flere hundrede passagerer ankommer til Danmark fra Kina, og det dur simpelthen ikke. Jeg foreslår derfor, at karantænereglerne skærpes. Jeg foreslår også, at Danmark indfører et indrejseforbud, så man først kan rejse ind i landet 14 dage efter ophold i Kina,” skriver Liselott Blixt.

Radikale: Ude af proportioner

Hun rejste forslaget om karantæne, da hun i sidste uge deltog i P1 debat. Her blev det afvist af Det Radikale Venstres sundhedsordfører Stinus Lindgren. Han kaldte det ude af proportioner, og pegede på, at verdenssundhedsorgansisationen ikke anbefaler et indrejseforbud.

En anden deltager i debatten, professor Allan Randrup Thomsen, der er ekspert i immunforsvaret og virusser, ville ikke tage stilling til forslaget om indrejseforbud. Men han sagde i følge dr.dk, at der bør gøres meget mere for at forhindre, at virusset kommer til Danmark.

“Hvis pointen er, at vi ikke skal sprede den her virus ud i Danmark, så er vi nødt til at sætte de her kinesere i karantæne, når de kommer til landet,” sagde Allan Randrup Thomsen.