Corona-hjælp: Købmand bringer selv varer ud til svage og ældre

0
5688
Poul Cullura er Meny-købmand i Skibby og folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Nordsjælland.

Poul Cullura, der er Meny-købmand i Skibby og DF-folketingskandidat i Nordsjælland, har lanceret gratis udbringning til lokale kunder, der er ramt af coronavirussen

Onsdag morgen lancerede Meny-købmanden i Skibby i Nordsjælland en særlig corona-service overfor ældre og svage borgere i postnummer 4050 Skibby. Hvis de ikke selv kan eller tør komme ned i butikken, kan de ringe og bestille, og så kører købmand Poul Cullura selv ud med varerne i sin private bil, uden at det koster noget.

”I lidt svære tider er samfundssind vigtigere end nogensinde før,” fortalte købmanden tirsdag til den lokale avis, Frederiksborg Amts Avis.

Onsdag er den nye service to timer gammel, da ditOverblik ringer for at høre, hvordan det går. Og Poul Cullura, der også er folketingskandidat for DF i Nordsjælland, kan fortælle, at der har været stor interesse allerede fra morgenstunden.

”Det går rigtig fint. Vi har foreløbig ekspederet ni ordrer. Vi pakker og kører ud med det samme, så nogen har fået deres varer allerede efter ti minutter, fordi de bor lige i nærheden,” fortæller Poul Cullura.

Hvor er kunderne henne?

Han fik ideen søndag. Han sad og tænkte på, at der var mange af de kunder, han plejer at se i butikken, som ikke havde været der i nogle dage.

”Så tænkte jeg, at det jo nok er fordi de ikke tør gå ud at handle. Jeg skrev så et opslag i butikkens interne facebookgruppe, hvor jeg foreslog, at vi bringer varer ud til ældre og svage. Det syntes medarbejderne var en supergod ide,” fortæller Poul Cullura.

Derefter slog han det op på butikkens facebookside og det blev straks taget godt imod. En kunde skriver f.eks.:

”Kære Meny i Skibby. I er bare fantastiske og hold op hvor er i utrolige omsorgsfulde overfor os kunder. Altid god service og fantastisk dejligt personale. Så tak for jer og jeres tiltag at livet leves videre”

En anden skriver:

“Sikke en dejlig service. I er da guld værd for de ældre og svage borgere”.

Poul Cullura fortæller om den nye service på butikkens facebookside.

Borgere tilbyder at hjælpe

Poul Cullura glæder sig over opbakningen, og han glæder sig ikke mindst over de borgere, der på facebooksiden selv tilbyder at give en hånd med:

”Det er jo supersmukt,” som han siger.

Den nye service fortsætter, så længe der er behov for den. Det giver noget ekstra-arbejde, men som købmanden i Skibby konstaterer: Døgnet har 24 timer.