Carsten er DF’s spidskandidat – og Odenses nye 2. viceborgmester

0
2721
Carsten Sørensen er "odenseaner med stort OB-hjerte". Han er fast mand på stadion, når OB spiller hjemmekampe.

SPIDSKANDIDATEN | Carsten Sørensen er netop blevet medlem af Odense Byråd, hvor han afløser tidligere folketingsmedlem Pernille Bendixen. Dermed har han fået et perfekt udgangspunkt før kommunalvalget, hvor han stiller op som DFs spidskandidat på et budskab om ”tryghed og velfærd med værdighed”

Når Carsten Sørensen til efteråret stiller op til Odense byråd, bliver det ikke bare som spidskandidat for Dansk Folkeparti.

Den 47-årige DF’er kan nu også kalde sig 2. viceborgmester i Odense og nyt medlem af byrådet, for efter at tidligere folketingsmedlem Pernille Bendixen meldte sig ud af Dansk Folkeparti og trak sig fra politik i marts 2021, har Carsten Sørensen som 1. suppleant overtaget hendes plads i byrådet. Og efter forhandlinger med de andre partier i blå blok, blev det besluttet, at Carsten Sørensen skal være byens nye 2. viceborgmester.

Siden har han deltaget i sit første udvalgsmøde og byrådsmøde i Odense, og da han i forvejen er medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, står den pludselig på politik næsten nonstop.

”Det er lidt specielt at være blevet medlem af byrådet på det her tidspunkt. For jeg er tre et halvt år efter de andre. Men til gengæld kommer jeg med en masse energi og ting, jeg gerne vil gennemføre, og jeg ser det da som en kæmpe fordel for både mig og partiet, at vi får den her platform at arbejde ud fra. Det håber jeg kan være med til at sikre, at vi bliver i Odense Byråd,” siger Carsten Sørensen.

“Jeg ser det da som en kæmpe fordel for både mig og partiet, at vi får den her platform at arbejde ud fra”

Carsten Sørensen ved sin nye plads i Odense byråd.

Tror på at DF bevarer pladsen i byrådet

I lokale meningsmålinger svinger Dansk Folkeparti mellem at være inde og ude af byrådet i Odense. Carsten Sørensen, der blev valgt som spidskandidat efter et kampvalg mod nuværende byrådsmedlem Christel Gall, er dog overbevist om, at det nok skal lykkes for DF at sikre mindst en plads. Også selv om de seneste måneder har været turbulente, fordi Christel Gall, som tabte kampen om spidskandidaturet, efterfølgende meldte sig ud af DF.

”Jeg håber og tror på, at det nok skal lykkes at få valgt 1-2 medlemmer af byrådet. Vi har fået skabt et stærkt samarbejde mellem bestyrelsen og kandidaterne, og vi kommer til at give den gas i valgkampen,” siger Carsten Sørensen.

DF classic

Han blev valgt til spidskandidat på et budskab om DF classic, dvs. en værdig ældrepleje, holde hånden under de svageste, sætte fokus på det nære og en stram udlændingepolitik. Det har udmøntet sig i valgsloganet ”Tryghed og Velfærd med Værdighed”, og dét budskab mener Carsten Sørensen vil gøre det tydeligt for vælgerne, hvordan Dansk Folkeparti adskiller sig fra både Nye Borgerlige og Socialdemokratiet, der sidder på magten i Odense.

”Socialdemokratiet har både hævet skatten og fyret ansatte i Odense. Vi vil ikke skære ned, men vil hellere gøre kagen større, så vi kan holde hånden under velfærden. Det er også dér, vi i høj grad adskiller os fra Nye Borgerlige. Det er helt tydeligt, at velfærden ikke står ret højt på deres dagsorden,” siger Carsten Sørensen.

“Det er helt tydeligt, at velfærden ikke står ret højt på Nye Borgerliges dagsorden”

Carsten Sørensen stiller op til både byrådet og regionsrådet ved efterårets kommunalvalg.

Pia Kjærsgaard talte til hjertet

Han har været aktiv i Dansk Folkeparti siden 2015, men har stemt på partiet meget længere. Som så mange andre var det i høj grad Pia Kjærsgaard, der fik ham til at kigge i retning af DF.

”Pia Kjærsgaard talte på en måde, der gik direkte i hjertet på mig. DF var det eneste parti, der talte om værdig behandling af de ældre og om en stram udlændingepolitik,” siger Carsten Sørensen.

I sin første tid som medlem var han med egne ord ”fodsoldat”, der hjalp til med at uddele pjecer, opsætte valgplakater osv. Men i 2017 blev han opfordret af den lokale formand til at stille op til byrådet og regionsrådet, og fra en 10. plads på listen til Region Syddanmark, blev Carsten Sørensen valgt ind med 2087 personlige stemmer i regionsrådet.

Hjertet banker for de stribede

Han er klar til endnu en tørn i regionsrådet sammen med pladsen i byrådet. Og han har tiden, for efter at mange års arbejde som chauffør, har Carsten Sørensen valgt at koncentrere sig fuldt ud om lokalpolitik.

Der bliver dog også tid til andet end politik. Carsten Sørensen er aktiv i Danmarkssamfundet, og så er han, som han siger, odenseaner med stort OB-hjerte. Han har fulgt byens superligahold ”de stribede” siden 1984, og er – når ellers coronarestriktioner ikke har forhindret det – fast mand på Odense Stadion, når OB spiller hjemmekampe.

Carsten Sørensen blev valgt til regionsrådet i Region Syddanmark ved valget i 2017.

8 spørgsmål til Carsten Sørensen

Hvorfor er du aktiv i politik?

Jeg gik ind i politik fordi jeg ønskede at tage ansvar og være med til at forme sundhedsvæsnet i region Syddanmark men også fordi at jeg ville være med til at ændre det nære, hjælpe lokalt og sikre en by som tidligere blev kaldt Danmarks største landsby gennemgik en ændring. Jeg mente nemlig at vi i Odense kan meget mere og at vi skal meget mere.

Odense skal være et lokomotiv der trækker hele Fyn og det synes jeg vi er godt på vej til at gøre men der mangler en del endnu og det mener jeg at jeg kan bidrage med i fremtiden med en politik som jeg kalder DF klassisk med fokus på det nære, på hverdagens ting men også med en skarpt øje på byens udvikling og at sikre en lavere arbejdsløshed som i mange år har været højere end landsgennemsnittet

Hvad bliver din og DFs mærkesag til valget?

Overskriften for mig til det kommende valg i Odense kommune bliver Tryghed og Velfærd med værdighed. Det dækker over at vi i Odense vil arbejde for at borgere i systemet bliver behandlet bedre, vi synes ikke det er rimeligt at man skal igennem det en forløb efter det andet for at blive afklaret og komme på førtidspension osv. derudover så ønsker vi at forbedre trygheden i byen, det kunne være mere lys i lygtepælene de steder hvor man går om aften.

Vi har også et hjerte for de hjemløse og især ønsker vi at sikre et herberg til hjemløse med hund i centrum da de lige nu skal rejse 14 km hver vej hver dag. Vi har naturligvis også fokus på Vollsmose og de problemer der stadig er i bydelen, vi har i Odense brugt mange millioner kroner, ja næsten en milliard på Vollsmose og desværre bruger vi stadig alt for mange kræfter og penge på et fåtal af borgere, der ikke vil følge reglerne og skaber utryghed i området.

Jeg går til valg på at DF Odense ikke vil støtte flere projekter og bruge flere penge i Volsmosse, og vi ønsker det skal være nemmere for boligforeningerne at smide ballademagerne ud og samtidigt sikre at kommunen holde fast i en indsats, der får dem der ikke vil i arbejde og ellers bliver bedre til at inddrage deres offentlige ydelser.

Oveni i dette ønsker DF også at holde fokus på det jeg kalder DF klassisk nemlig bedre forhold for de ældre og vi ønsker at kommunen tilbyder plejehjem hvor man ikke behøves at være meget syge – sådan lidt ala et seniorfællesskab med hjemmehjælp.

Nævn et par vigtige resultater, som DF har opnået i den forgangne valgperiode?

DF har i denne periode været meget aktiv på ældre og handicap og børn- og ungdomsrådet. En af de ting som DF vil sætte fokus på er hjemmelavet mad på plejehjemmene. Og en løsning med at der så tit som muligt kommer gæstekokke ud på plejehjemmene og laver god gammeldaws mad helt fra bunden.

Hvad bliver den store ‘sag’ til kommunalvalget i jeres kommune?

Kort sagt er min valgkamp bygget op omkring  “Tryghed og velfærd Med værdighed”

Det er vigtigt for mig at Odense kommune bliver bedre til at passe på sine borgere og ansatte. Borgerne skal også opleve, at det er nemt og let at komme i kontakt med kommunen, Via mit regionsrådsarbejde har jeg stor fokus på dem, der ikke er digitale og sikrer at de har samme muligheder som os andre, der er fortrolige med pc. Det er blot et af de emner sammen med de problemer som byens ghettoer skaber, især Vollsmose tager alt for meget tid og penge fra Odense kommune og problemerne er tilstede. Det vil også have i fokus.

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

DF fik ved valget i 2017 to pladser i Odense byråd. Sidste år valgte den ene af vores politiker Christel Gall at melde sig ud af DF og blive løsgænger. I marts i år valgte Pernille Bendixen ligeledes at forlade DF som derfor i en lille måned ikke var repræsenteret i Odense Byråd.

I april overtog jeg Pernille Bendixens plads i Byrådet og jeg sidder som en del af den blå blok og er 2. Viceborgmester og medlem af børn- og unge udvalget

Er DF i valgforbund – og med hvem?

Forhandlingerne om valgforbund er ikke afklaret endnu. Med i Dansk Folkeparti har vi en tradition for at gå i valgforbund med de andre blå partier og det regner jeg med at vi også gør denne gang, hvis vi altså kan blive enige under forhandlingerne.  For DF er det vigtig at vi får sat et tydelig blå aftryk på Odense kommune og at vi sikrer velfærden men uden skattestigninger som dem at socialdemokraterne lige har gennemført og alligevel lavet besparelser på flere områder.

Hvordan skal I føre valgkamp?

Vi skal føre valgkamp med valgmøder og i Odenses gågade men især på de sociale medier som Facebook, der spiller en stor rolle og gør vi kan nå bredt ud med vores budskaber . Desværre har vi jo været noget begrænset indtil nu men den 22. maj starter vi op og i Odense har vi altid lakridspiber med, når vi er på gågaden. Det glæder jeg mig til.

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

Når vi rammer den 16. november, så håber jeg meget at DF i Odense har 1-2 mandater i Odense byråd og gerne at byen har fået en blå borgmester men det bliver svært og kræver at alle kandidaterne i DF Odense giver den gas i valgkampen og det er jeg sikker på at komme til at ske. Vi har de sidste måneder opbygget et stærkt hold med et godt samarbejdet mellem bestyrelsen og kandidater

Personligt håber jeg naturligvis, at jeg opnår et genvalg i Odense Byråd men også i region Syddanmark, hvor jeg også genopstiller til RV21.