Nye Borgerlige i krig på Facebook: Massespreder samme opslag på andre partiers facebooksider

0
5459
Nye Borgerliges leder Pernille Vermund skriver næsten ord til anden det samme på Jakob Ellemann-Jensens facebookside, som partifællen Mette Thiesen skriver på Kristian Thulesen Dhahls facebookside. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Pernille Vermund og Mette Thiesen ‘hijacker’ andre toppolitikeres facebooksider med præcis samme opslag om nattens genåbningsaftale. “Jeg synes de misbruger de sociale medier,” siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl til netavisen Pio

Skulle nogen være i tvivl om, at Nye Borgerlige står udenfor nattens store politiske aftale om yderligere genåbning af Danmark, så har partiets MFere – eller nok nærmere partiets pressetjeneste – gjort hvad de kunne for fortælle på de sociale medier, at de ikke bryder sig om aftalen. Ikke kun på egne sider, men også ved at sprede præcis det samme budskab på andre partiers facebooksider.

Den socialdemokratiske netavis Pio beskriver, hvordan Nye Borgerlige har ‘hijacket’ andre toppolitikeres facebooksider. Næsten samme opslag er således lagt ind som kommentar på hhv. Kristian Thulesen Dahl (DF), Jakob Elleman Jensen (V), Mette Abildgaards (K), Pia Olsen Dyhr (SF) og Mai Villadsens (EL) facebooksider. Nogle er underskrevet af Nye Borgerliges leder Pernille Vermund – andre af MFer Mette Thiesen.

Pernille Vermund og Mette Thiesen skriver næsten ord til anden det samme på hhv. Jakob Ellemann-Jensen og Kristian Thulesen Dahls facebooksider.

Det har fået Kristian Thulesen Dahls politiske assistent Susie Jessen til på Twitter sarkastisk at konstatere, at der mangler lidt opfindsomhed hos Nye Borgerlige:

“Til Nye Borgerlige – når I laver målrettede angreb på politikernes FB sider, kan I så i det mindste ikke være LIDT mere opfindsomme med teksterne? Lidt FOR åbenlyst koordineret fra jeres presseafdeling”, skriver hun og bringer de to næsten identiske opslag:

 

Minder om præfabrikerede læserbreve

Kristian Thulesen Dahl siger til Pio, at Nye Borgerliges strategi minder om de præfabrikerede læserbreve udsendt i forskellige politikeres navne, som aviser normalt afviser. Han kalder metoden for misbrug af sociale medier:

“Her viser Nye Borgerlige sit sande jeg. For det handler ikke om at indgå i nogen som helst form for dialog og diskussion. Det handler alene om at påvirke stemningen inde på min og andre politikeres Facebook-sider,” siger Kristian Thulesen Dahl til Netavisen Pio.

Mette Thiesen på de konservative politiske ordfører Mette Abildgaards facebookside.

 

Han understreger, at Mette Thiesen og andre fra Nye Borgerlige er velkommen til at gå ind og kommentere og debattere på hans facebookside:

“Det er hendes og andres ret. Det jeg synes, der går galt for dem her, er, at de kun lægger noget ud for at lægge et pres ind på en given Facebook-side. Det synes jeg er misbrug af de sociale medier. Det snyder også lidt dem, der læser det,” siger han.

“Det har ikke noget at gøre med, at man som politiker ønsker at indgå i nogen som helst dialog. Det handler bare om at lave noget præfabrikeret, som man så sender rundt. Det der går galt her, det er, at man ligger og venter på, at jeg og andre lægger noget op på vores Facebook-sider, og så lægger Nye Borgerlige en forberedt, enslydende tekst op, som ikke forholder sig til det vi andre politikere skriver,” siger Thulesen Dahl.

Ud over at lægge opslaget på andre politikeres facebooksider, har Pernille Vermund også delt sit opslag på facebooksider fra Jyllands-Posten, DR Nyheder, Ekstra Bladet og Berlingske. Som Berlingskes Christiansborg-journalist Thomas Søgaard Rohde skriver på Twitter: “Pernille Vermund har haft en travl morgen på de sociale medier”:

Læs artiklen på Netavisen Pio her