Kønsaktivister får milliontilskud til hemmelig seksualundervisning

0
16174
Projektet Normstormerne støttes med millioner af kroner i Københavns Kommune. Alligevel er deres undervisningsmateriale hemmeligt for offentligheden. Illustration: Normstormerne.dk

Det kønsaktivistiske projekt ”Normstormerne”, der mener at køn er en social konstruktion, får milliontilskud for at undervise i københavnske folkeskoler. Deres undervisning er hemmelig, og det vil et politisk flertal ikke ændre på. ”Helt vildt,” siger DFs Finn Rudaizky

Forestil dig, at dit barn kommer hjem fra skole og fortæller, at de har haft seksualundervisning og at dem, der underviste, fortalte at der er mere end to køn.

”Vi har lært, at kvinden og manden bare er sociale konstruktioner. Det hele er et spørgsmål om, hvordan man opfatter sig selv. Vi fik at vide, at man kan være et tredje køn,” fortæller dit barn.

Der er tale om et undervisningsforløb på 2 x 90 minutter, så du tænker, at det vil du gerne vide noget mere om.

Du kontakter derfor skolen, men her kan man ikke hjælpe dig. Der er nemlig tale om et eksternt projekt, kaldet Normstormerne, og deres undervisningsmateriale er hemmeligt. Det må ikke udleveres ”af forretningshensyn”, forklarer skolen.

Lyder det skørt? Det er ikke desto mindre situationen i Københavns Kommune. Her får ”Normstormerne” offentligt milliontilskud til at undervise 4.-10. klasse i ”normer, kønsidentitet og seksuel orientering”. Men det er hemmeligt, hvad undervisningen går ud på.

Kommune og ankestyrelse støtter hemmelighedskræmmeri

Normstormerne vil ikke udlevere materialet og Københavns Kommune og Ankestyrelsen, der er tilsynsmyndighed, bakker hemmelighedskræmmeriet op.

Da Berlingske for nylig søgte aktindsigt, viderebragte kommunen denne afvisning fra Normstormerne:

”Det er et internt arbejdsdokument, som omhandler vores koncept og metode, i. e. en detaljeret redegørelse for vores fremgangsmåde. Hvis dette udleveres, er det således en direkte trussel for hele vores undervisningsarbejdes eksistens, og må derfor siges at være af yderst væsentlig økonomisk betydning for os”.

DF: Hvad hvis det havde været Jehovas Vidner?

Torsdag forsøgte Dansk Folkeparti og tre andre borgerlige partier gøre op med hemmelighedskræmmeriet.

På Borgerrepræsentationens møde stillede Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti forslag om, at skolerne kun må bruge offentligt tilgængelige undervisningsmateriale. Men det forslag blev skudt ned af et stort flertal, bestående af hele venstrefløjen samt partiet Venstre.

Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København og regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti i København.

Dansk Folkepartis medlem af Borgerrepræsentationen, Finn Rudaizky, kalder sagen ”helt vild”.

”Selvfølgelig bør der være gennemsigtighed. Forældre skal da kunne få oplyst, hvad deres børn undervises i. Det her er jo helt vildt. Kunne man forestille sig, at Jehovas Vidner havde været ude på en skole, uden at man måtte vide, hvad de havde lavet? Så havde venstrefløjen været i oprør. Det her er præcis det samme. Normstormerne er en politisk forening med ekstremt syn på køn,” siger Finn Rudaizky.

“Forældre skal da kunne få oplyst, hvad deres børn undervises i. Det her er jo helt vildt”

Finn Rudaizky, medlem af Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti

Normstormerne mener blandt andet, at folkeskolelærere skal fortælle om deres ”pronomen”, dvs. om de opfatter sig som kvinde, mand eller noget tredje. Organisationen har i følge Berlingske også været ud og kritisere Danmarks Idrætsforbund for transfobi, fordi bestyrelsesmedlemmet, den tidligere topatlet Rikke Rønholt, har sagt, at transkønnede atleter har en unfair fordel i elitesport.

Bør prøves ved domstol

Finn Rudaizky mener, at sagen er så principiel, at den burde prøves ved en domstol.

”Da der er tale om en helt ny praksis, så ville jeg ønske, at nogen kunne få gennemført en fri proces ved domstolene omkring hemmelighedskræmmeriet og lovligheden ved at myndighed og tilsynsmyndighed nægter aktindsigt og dermed skaber myter om hvad børnene bliver fodret med af mystik,” siger Finn Rudaizky.

Projektet Normstormerne er et samarbejde mellem Børne-og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, lgbt Ungdom, LGBT-Liv/ Aidsfondet og Sex & Samfund. Projektet får ifølge Kristeligt Dagblad 7,3 millioner kroner i kommunal støtte i perioden 2020-2023.