Tre ud af fire DF-vælgere stemte nej ved folkeafstemningen

0
3780
DFs formand Morten Messerschmidt afgiver sin stemme ved onsdagens folkeafstemning om afskaffelse af EU-forsvarsforbeholdet. Messerschmidt og DF anbefalede et nej, og den opfordring blev fulgt af tre fjerdedele af DFs egne vælgere, viser en Megafon-måling. Foto: oto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Størstedelen af Dansk Folkepartis vælgere fulgte partiets anbefaling og stemte nej ved folkeafstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet

Dansk Folkepartis opfordring til at stemme nej ved onsdagens folkeafstemning blev fulgt af langt de fleste DF-vælgere.

Megafon har for TV2 undersøgt, hvordan de enkelte partiers vælgere satte deres kryds i onsdags, og hos Dansk Folkeparti var det 77 procent, der stemte nej til at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet.

Dermed havde DF den næststørste andel af nej-sigere. Kun Nye Borgerlige havde en større andel, nemlig 87 procent.

Hos det tredje nej-parti, Enhedslisten, var der til gengæld mange vælgere, der ikke fulgte partiets anbefaling. 38 procent af Enhedslisten vælgere satte kryds ved ja, ifølge Megafon.

Flest ja-sigere hos De Radikale

At 23 procent af DF-vælgerne har valgt at gå imod partiets anbefaling og stemme ja, har næstformand René Christensen det helt fint med.

”Vi har jo ikke militær disciplin om, hvad man skal stemme. Det viser bare, at vores vælgere ser gode til reflektere over, hvad de mener i stedet for bare at stemme på det, de plejer,” siger René Christensen til TV2.

Partiet med flest ja-sigere var Det Radikale Venstre. Radikale er Folketingets vel nok mest EU-begejstrede parti, og EU-opbakningen er også massiv hos partiets vælgere, hvor hele 95 procent stemte ja i onsdags.

Blandt de øvrige ja-partier var der flest nej-sigere blandt Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliances vælgere. Her valgte cirka en tredjedel at gå imod partiets anbefaling og stemme nej.

Megafons måling er baseret 7031 interviews, der blev gennemført på valgdagen den  1. juni.

Læs mere om undersøgelsen her