Skaarup i grundlovstale: Regeringens økonomiske uansvarlighed rammer danskerne

0
4042
DFs gruppeformand Peter Skaarup taler ved DFs valgfest onsdag aften på Christiansborg. Foto: Carsten Lundager

S-regeringen har forsømt at forberede Danmark på den økonomiske krise, som verden står i, sagde Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup i sin grundlovstale

Der var dumpekarakter til regeringens økonomiske politik, da Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup søndag holdt grundlovstale ved et grundlovsarrangement i Mørkøv på Sjælland.

Peter Skaarup mener, at regeringen har forsømt at forberede Danmark og danskerne på den økonomiske krise, som verden er havnet i.

”Vi står i en situation med stigende renter, inflation og økonomisk usikkerhed i verden. Selvfølgelig er Ruslands vanvittige invasion en vigtig faktor, men mere betydningsfuld er Joe Biden og USA’s mangeårige overforbrug og de kunstigt lave renter. Jeg mener regeringen har forsømt at forberede dansk økonomi på en forestående krise og tværtimod har svækket vores økonomi, før krisen for alvor brød ud, så vi ikke er så godt rustet til at stå imod den, som vi kunne have været,” sagde Peter Skaarup – og fortsatte:

”Regeringens overforbrug har medført et øget inflationspres og derved højere priser på dagligvarer, benzin og huse. Vi kan meget vel gå en tid i møde, hvor ejendomsmarkedet kommer under pres på grund af de stigende renter. Regeringen har desværre ikke forberedt dansk økonomi på de store problemer, det snart vil medføre”.

”Regeringens overforbrug har medført et øget inflationspres og derved højere priser på dagligvarer, benzin og huse”

Spår valg til efteråret

Peter Skaarup spår, at den økonomiske krise kan få statsminister Mette Frederiksen til at udskrive det folketingsvalg, der senest skal afholdes 4. juni 2023, allerede til efteråret. Selv om meningsmålingerne pt. ikke er de bedste for regeringen.

”Der meget der taler for at statsministeren vil skynde sig at udskrive et valg inden det for alvor går op for danskerne, hvilket misere regeringen har bragt landet ud i. Derfor er det meget sandsynligt at vi får et folketingsvalg i efteråret,” sagde Peter Skaarup.

Han erklærede sig optimistisk på vegne af Dansk Folkeparti, som han – selvfølgelig – mener har masser af god politik på hylderne. Et af de steder, hvor Skaarup mener, at der fortsat er brug for DF, er til bekæmpelse af indvandrerbander, hvor partiet står for en hårdere kurs end resten af Folketinget.

Hårdere kurs mod indvandrerbander

”I Dansk Folkeparti har vi blandt andet stillet forslag om at fratage bandemedlemmer mulighed for at eje og føre motorkøretøjer i en 5-årig periode. Vi ved hvordan de store biler fungerer som bandemedlemmernes potensforlængere – og derfor er skattemyndighederne også i en årrække gået efter bilejere fra bandemiljøet, hvor den indtægt de officielt har, ikke svarer til at man skal kunne køre rundt i en bil til flere millioner. Ligeledes har vi også stillet forslag om at skærpe reglerne for opholdsforbud og om skærpede fængselsstraffe for bandekriminelle,” sagde Peter Skaarup – og fortsatte:

”Vi må aldrig tro at kampen mod indvandrerbanderne er vundet”

”Vi må aldrig tro at kampen mod indvandrerbanderne er vundet. Det er et forfærdeligt uvæsen, vi har fået inden for vore døre. Mennesker, som slet ikke ser værdi i andre mennesker, og som ikke skyer nogen midler, når det handler om at afgøre uoverensstemmelser”.

Hele talen kan læses her: Peter Skaarups Grundlovstale 2022