Partier vil afskaffe regionerne: Staten skal drive sygehuse

0
4640
Sygehuse over hele landet rammes i den kommende tid af besparelser. Arkivfoto

Afskaffelse af regionerne bliver centralt i efterårets forhandlinger om en sundhedsreform. Staten skal drive sygehusene og kommunerne skal have et beredskab  til at tage sig af udskrevne patienter, lyder Dansk Folkepartis udspil. Både Konservative og Liberal Alliance vil af med regionerne. S siger nej

Skal regionerne afskaffes? Ja, mener Dansk Folkeparti, som vil gøre en afskaffelse af regionerne til en vigtig del af efterårets forhandlinger om en ny sundhedsreform. I stedet skal staten drive sygehusene, som bliver stadig mere specialiserede, mens kommunerne skal have pligt til at sikre et grundlæggende beredskab, som kan tage sig af folk, når de kommer hjem fra sygehuset, mener partiet.

“Vi skal have mere nærhed i sundhedspolitikken. Den nye sygehusstruktur betyder, at man er meget kort inde på sygehuset. Vi ser en dramatisk stigning i ambulante behandlinger, hvor man kommer ind samme dag og sendt hjem igen. At sundhedsvæsenet forankret i kommunerne bliver meget mere vigtig. Derfor mener vi, at det er tid til, at regionerne afskaffes. Det er mere aktuelt end før,” siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i et interview med Politiken onsdag.

Blandt regeringspartierne går både Liberal Alliance og De Konservative ind for at nedlægge regionerne, mens Venstre er “åben for strukturelle ændringer”.

Socialdemokratiet afviser ideen:

“Det er ikke løsningen på sundhedsvæsnets udfordringer at nedlægge regionerne. Svaret er at videreudvikle regionerne og styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen i alle dele af Danmark,” siger partiets politiske ordfører Nicolai Wammen til Ritzau.

“Vi skal have mere nærhed i sundhedspolitikken”