Biden har mistet kontrollen ved grænsen

0
1013
Migranter venter på at få deres sag behandlet langs 'Del Rio International Bridge' efter at have krydset Rio Grande-floden i Del Rio i Texas. Foto: REUTERS/Adrees Latif

Hundredtusinder kommer hver måned over grænsen fra Mexico til USA og amerikanerne har mistet deres tiltro til præsident Joseph R. Bidens evne til at håndtere invasionen

Officielt kom der i august 209.000 migranter over Rio Grande, mens Det Hvide Hus hævder, at 90.000 blev sendt tilbage. Selv hvis man forestiller sig at grænsepolitiet nåede at registrere alle migranter, kom der altså netto 119.000 nye amerikanere i den måned. Samtidig har USA en præsident, der gør sig til af at være mere venlig ved migranter end sin forgænger, uden helt at forstå at netop det har skabt en invasion af migranter.

Senest har præsidenten hævet grænsen for, hvor mange migranter USA vil acceptere hvert år. Det nye tal er 125.000 – altså kun lidt flere end hvad der kom alene i august. Og mens Biden prøver på at fremstå mere menneskelig end sin forgænger, bliver han igen og igen presset til at bruge de samme metoder.

Migranter fra det jordskælvsramte Haiti fortsætter med at krydse grænsen mellem USA og Mexico. Hidtil er haitanere blevet sendt hjem igen, men deportationerne er blevet midlertidigt suspenderet på grund af jordskælvet. Foto af PAUL RATJE / AFP

Nogle af de afviste migranter fra især Haiti bliver sendt hjem efter de regler om at standse smittespredning, der blev indført under præsident Donald Trump. Og de voldsomme billeder af sikkerhedsvagter til hest, der jagter migranter, er som taget ud af Trumps drejebog. Hans politik har fået avisen New York Times, der i høj grad var med at få ham valgt, til at tage afstand fra ham.

”Deportationerne er et grelt eksempel på hvordan Hr. Biden – som den 2. februar erklærede, at hans mål var at ’omgøre den moralske og nationale skam, som den foregående administration har udløst’ – ender med at bruge nogle af de mest aggressive tiltag overfor immigration, som Hr. Trump har indført over de seneste fire år,” hedder det i en kommentar i avisen i dag.

Selv præsident Joseph R. Biden har kritiseret indsatsen med heste ved grænsen, men har ikke sagt, hvad han vil gøre i stedet. Foto: REUTERS/Daniel Becerril TPX IMAGES OF THE DAY/File Photo/File Photo

Ude af stand

Analyseinstituttet Rasmussen Reports viser i en ny undersøgelse, at et voksende flertal af amerikanerne finder hans håndtering af migration og grænser direkte ringe. Kun 13 procent synes at han gør et virkeligt godt job. Samme undersøgelse viser, at et flertal af amerikanerne finder, at medierne ikke har levet op til deres ansvar om at beskrive problemerne med migrationen.

“et flertal af amerikanerne finder, at medierne ikke har levet op til deres ansvar om at beskrive problemerne med migrationen…”

Mediernes svar er at sende flere journalisterne og det er i sig selv med til at sætte regeringens politik i et dårligere lys. Mens Biden har holdt en lang weekend ved stranden, har hans pressefolk forklaret, at man forsøgte at sende især mennesker fra Haiti direkte hjem. Journalister i lejrene kan fortælle en helt anden historie.

En migrant sidder i en lejr ved Rio Grande-floden og venter på at få sin sag behandlet. Foto: REUTERS/Adrees Latif

En reporter fra nyhedsbureauet AP fortæller, at grænsepolitiet i stedet for at samle folk sammen slap dem fri til at fortsætte nordpå. Reporteren taler om ’et meget, meget stort antal’, der blev fik fripas og en besked om at møde op på et immigrationskontor inden 60 dage. Som flere aviser bemærker, så er det det samme som at give dem lov til at blive i USA.

Siden Biden kom til, er der officielt kommet halvanden million nye migranter til landet. Typisk for situationen så er hverken Det Hvide Hus eller den ansvarlige minister i stand til at sige, hvor mange der reelt er kommet ind i landet.

Kilder: Rasmussen Reports, New York Post, New York Times, AP

Foto: REUTERS/Adrees Latif