Bander: Svensk politi magtesløst

0
1843
Politiet ved en afspærring ved Näsby i Kristianstad, hvor en uskyldig kvinde blev offer for unge bandemedlemmers kugler. Skyderiet fandt sted tirsdag eftermiddag. Foreløbig er tre teenagere blevet anholdt. Foto: Johan Nilsson / TT / Kode 50090

En svensk kvinde i tresserne var det uskyldige offer, da gerningsmændene skød løs ved et shoppingcenter i skånske Kristianstad i går. Svensk politi er magtesløs overfor det stadig mere hensynsløse vold

Kvinden blev alvorligt såret og det samme gjorde to mænd, der formentlig var dem, som voldsmændene gik efter. Mændene er henholdsvis i tyverne og trediverne. Skyderiet er kulminationen på en voldsspiral i byen, der startede mandag.

Svensk politi fortæller om flere ofre med mindre skader. Man har arresteret tre teenagere som mulige gerningsmænd. Den ene blev standset i en bil på vej væk fra gerningsstedet.

Svensk politi fremhæver, at landets bander tidligere undgik åbne pladser, når de skulle gennemføre deres opgør.

”Vi ser over hele landet en ligegyldighed og hensynsløshed overfor at tredjepart kan blive ramt. Det ser jeg som uhørt alvorligt. Der er en oplagt risiko for at udenforstående kommer til skade,” siger chefen for byens lokalpoliti, Anders Olofsson.

Hans betjente var ude til to episoder mandag, hvor der blev skudt. Her lykkedes det ikke politiet at finde nogle gerningsmænd og der var tilsyneladende heller ingen, der var kommet til skade. Opgørene koncentrerer sig om indvandrerghettoen Gamlegården med 1800 lejligheder.

Kilder: SVT, Expressen, Aftonbladet