Bandemedlemmer på svipture til Sverige – nu kræver DF skærpet grænsekontrol

0
6625
Antallet af coronasyge i Sverige stiger lige nu så kraftigt, at sengepladserne på hospitalerne i Stockholm vurderes at være fyldte om en uge. Alligevel er mange steder fortsat åbne i Sverige, der har valgt en hel anden strategi end Danmark og mange andre lande. Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

DFs retsordfører Peter Skaarup vil have strammet op på grænselukningen mod Sverige. Han har fået oplysninger om, at bandemedlemmer tager på svipture til Malmø, samtidig med at antallet af coronadøde stiger kraftigt i Sverige

Beretninger om bandemedlemmer fra Danmark, der kører på svipture til Sverige, får nu Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at tænde en kraftig advarselslampe. For de kommer samtidig med, at antallet af smittede og døde af coronavirus stiger drastisk i Sverige. Derfor går Dansk Folkeparti nu til regeringen med et krav om, at der skal strammes op på den midlertidige grænselukning mod Sverige.

Det seneste døgn har 59 personer mistet livet til coronavirus i Sverige, og i alt er 239 døde. Næsten 5000 er konstateret smittede, og den svenske statsepidimiolog Anders Tegnell sagde onsdag på et pressemøde, at Sverige lige nu ser en “relativ brat stigning”.

Sverige har de sidste par uger fået kritik for at køre en betydelig mere lempelig coronastrategi end Danmark og andre europæiske lande. Derfor må der strammes op overfor svenskerne, mener Peter Skaarup.

Skaarup: Alarmerende udvikling

Det siger han med ekstra tryk, efter at han har fået oplysninger om, at der er set personer med tilknytning til bandemiljøet i København, der kører frem og tilbage over Øresundsbroen.

“Når jeg får sådanne oplysninger og hører om de nye tal for coronaudviklingen i Sverige, så er det på alle måder alarmerende. Vi er i en situation nu, hvor Sverige ikke er sammenligneligt med Danmark. Der er større risiko for smitte i Sverige end i Danmark, og derfor må der strammes op. Vi må som minimum kræve, at man kun kan køre ind i Danmark, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål. Og det er ikke et anerkendelsesværdigt at bandemedlemmer kører på fornøjelsesture til Malmø,” siger Peter Skaarup.

“Vi må som minimum kræve, at man kun kan køre ind i Danmark, hvis man har et anerkendelsesværdigt formål”

Peter Skaarup, retsordfører, Dansk Folkeparti
Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnel sagde onsdag på et pressemøde, at Sverige lige nu ser en “relativ brat stigning” i antallet af syge og coronasmittede. Foto Janerik Henriksson / TT kod 10010

Dansk Folkeparti har nu bedt regeringen om en redegørelse for situationen. Samtidig har DF opfordret regeringen til at tage en dialog med den svenske regering for at sikre, at Danmark og Sverige har samme tilgang til kontrollen ved de lukkede grænser. DF har desuden foreslået, at der skal anvendes feberscannere ved grænseovergangene for at spotte mulige smittede.

“Vores forventning er, at regeringen reagerer meget hurtigt. Grænsemyndighederne skal have nye instruktioner og vi skal hurtigst muligt have en dialog med svenskerne,” siger Peter Skaarup.

Danmark lukkede sine grænser midlertidigt lørdag den 14. marts kl. 12.00 i forsøget på at begrænse spredningen af coronavirussen.