Avis: Sagen mod Morten Messerschmidt bør gå om

0
3567
Morten Messerschmidt giver interviews efter domsafsigelsen ved Retten i Lyngby i sidste uge. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Weekendavisen fastslår i en leder, at retsformanden i sagen mod Morten Messerschmidt er inhabil. Han har mere end 20 gange skrevet eller liket negative kommentarer på Facebook om Dansk Folkeparti og Morten Messerschmidt

Sagen mod Morten Messerschmidt bør gå om.

Så direkte er budskabet i en leder i denne uges udgave af Weekendavisen. Lederen handler om byretsdommer Søren Holm Seerup, der i sidste uge afsagde dommen på seks måneders betinget fængsel over Morten Messerschmidt og siden er blevet afsløret i mere end 20 negative ytringer om Dansk Folkeparti og samme Messerschmidt på Facebook.

Morten Messerschmidt har bebudet en klage over dommeren til Den Særlige Klageret, og DF-næstformanden mener selv, at Søren Holm Serup burde have erklæret sig inhabil forud for retssagen. Det synspunkt er Weekendavisen enig i.

“Inhabil er Seerup naturligvis. Det har Messerschmidt desværre berettiget grund til at hævde. Selv den mest gemene forbryder bør kunne forvente, at der ikke hersker skyggen af tvivl om, hvorvidt landets dommere lader sig påvirke af andet end bevisets stilling og loven,” skriver Weekendavisen.

“Inhabil er Seerup naturligvis. Det har Messerschmidt desværre berettiget grund til at hævde”

Weekendavisen i lederartikel

Weekendenavisens leder kommer dagen efter, at Jyllands-Posten i sin leder anklagede Søren Holm Serup for svigtende dømmekraft. I Weekendavisen lyder samme toner: Søren Holm Serup har udvist “betydeligt mangel på dømmekraft”.

Ligesom Jyllands-Posten kritiserer Weekendavisen, at byretsdommeren nu har lukket sin Facebook-profil, så hans kritiske kommentarer og likes ikke længere kan ses. Dermed har dommeren reelt afskaffet bevismateriale, hvilket kun svækker tilliden til ham yderligere.

Weekendavisens leder, som er skrevet af Klaus Wivel, slutter sådan her:

“Man behøver bare forestille sig den larmende, retfærdige harme, hvis det modsatte var sket: at en dommer, der havde frikendt politikeren, var blevet taget i at like Messerschmidt-venlige opslag. Sagen bør gå om”.

Weekendavisens leder kan læses her

Læs også:

Dommer har i årevis kritiseret DF og Messerschmidt på Facebook

I 2019 måtte retssag gå om efter domsmands facebook-kommentar