Marie Krarup: Vi vandt kampen mod Al-Qaeda i Afghanistan

0
1920
Marie Krarup er bl.a. indfødsrets- og gymnasieordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Men da krigen blev udvidet til et mål om at skabe demokrati efter vestligt forbillede gik det galt, siger Dansk Folkepartis tidligere forsvarsordfører Marie Krarup i interview med Frihedsbrevet

Det lykkedes at fjerne terrortruslen fra Afghanistan. Men forsøget på at skabe demokrati blev en katastrofe.

Sådan gør Dansk Folkepartis tidligere forsvarsordfører Marie Krarup status over knap 20 års krig i Afghanistan. Det sker i et interview med netmediet Frihedsbrevet.

Marie Krarup mener, at det oprindelige mål med krigen var rigtigt og blev opfyldt, nemlig at forsvare Danmark mod terrorangreb fra Al-Qaeda, der stod bag angrebene på USA den 11. september 2001. Men da krigen blev udvidet til et mål om demokrati i Afghanistan, gik det galt.

”Det har aldrig været meningen, at vi skulle frelse Kabul, for det kan selvfølgelig ikke lade sig gøre. Jeg mener, at den amerikanske idé om, at man kan opbygge nye demokratier, har været en katastrofe, og det er derfor, vi ser den katastrofe, der udspiller sig i Afghanistan i dag,” siger Marie Krarup til Frihedsbrevet.

Terroristerne fik en lærestreg

Hun mener, at Al-Qaeda, der opererede fra baser i Afghanistan, fik den lærestreg, de skulle have efter angrebene 11. september, der kostede 2.973 amerikanere livet.

”Vi gav dem en lærestreg. Det er ikke sådan, at terroristerne er fjernet for altid, men vi fik demonstreret, at hvis man åbenlyst laver træningslejre for nogle, der begår terror mod Europa eller USA, så er der smæk”.

Marie Krarup ”vil til enhver tid” støtte lignende aktioner. Til gengæld advarer hun mod amerikanernes ”skøre ideer om at de skal ud og frelse verden”.

På spørgsmålet om, hvad lektien skal være af krigen i Afghanistan, siger Marie Krarup til Frihedsbrevet:

“Jeg håber, at det vil føre til, at man vågner op i USA og herhjemme, og begynder at forstå, at man skal stoppe med at føre de her destruktive krige, som skaber mere islamisme i verden”.

Frihedsbrevets interview med Marie Krarup kan læses her

Frihedsbrevet har også interviewet forfatteren og journalisten Jakob Sheikh. Han mener, at krigen blev en udmattelseskrig, som blev vundet af den militante islamisme. Interviewet med Jakob Sheikh kan læses her

Læs også:

Søren Espersen om Afghanistan: De ville ikke os og vores levevis