Arne skal i virkeligheden på efterløn – Socialdemokratiet kritiseres for bluff

0
8879
Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen, hilser på bryggeriarbejderen Arne, kendt fra S-kampagnen "Nu er det Arnes tur", efter hendes tale under Socialdemokratiets kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Arne Juhl fra Socialdemokratiets “Nu er det Arnes tur”-kampagne om tidlig pension har forlængst planlagt, at han skal på efterløn. “Kampagnen er et kæmpestort bluffnummer,” siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Berlingske

Det bliver med sikkerhed aldrig Arnes tur til at gå på tidlig pension, selv om han optræder i den socialdemokratiske pensions-kampagne “Nu er det Arnes tur”. For den 59-årige bryggeriarbejder Arne Juhl, som var en nøglefigur i den socialdemokratiske kampagne om tidlig pension for nedslidte, har aldrig haft planer om at gå på tidlig pension. Han har nemlig i årevis haft planer om at gå på efterløn. Det kan Berlingske afsløre i dag.

Arne Juhl har således indbetalt til efterlønsordningen “siden engang i 1980erne”, og han har forlængst aftalt med sin arbejdsgiver, bryggeriet Fuglsang, at han har sidste arbejdsdag den 30. december 2023.

“Det ligger helt fast, og det ved min direktør godt. Det er tre uger før jeg fylder 64 år. Det er absolut sidste arbejdsdag,” siger Arne Juhl til Berlingske.

Han bliver spurgt af avisen, om han da ikke får brug for den socialdemokratiske ordning, der går ud på at give udvalgte grupper en særlig ret til tidligere pension. Til det svarer han at “Narrjh…eller, det kan jo godt være”. For som han siger: Det kan jo være, at han, der er sygemeldt efter en kræftoperation, er slidt op for inden han skal på efterløn. Arne Juhl tilføjer dog, at der er mange ubesvarede spørgsmål ved den socialdemokratiske ordning:

“Der er heller ikke nogen, der har sat kroner og ører på, hvad man får udbetalt. Det eneste tal, de har sat på, er tre milliarder kroner, og det er jo ikke mange penge,” siger han.

Den socialdemokratiske plakat med Arne Juhl.

DF-formand kritiserer S for kampagnebluff

Oplysningen om Arne kommer bag på Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Han kalder på den baggrund “Nu er det Arnes tur”-kampagnen for “et kæmpestot bluffnummer” overfor den danske befolkning:

“Socialdemokratiet må have vidst, at deres spydspids i en stort anlagt kampagne gennem mange år har indbetalt penge til efterløn, og at han derfor kan trække sig fra arbejdsmarkedet som 64-årig. De ved da godt, at deres ordning ikke er attraktiv for Arne,” siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Som efterlønsmodtager har Arne Juhl udsigt til at få 18.866 kroner om måneden. I den socialdemokratiske model for tidlig pension, som partiet endnu ikke har konkretiseret, vil satsen være den almindelige folkepension på 6.327 kroner om måneden plus et pensionstillæg på op til ca. 7.000 kroner.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger i et skriftligt svar til Berlingske, at Arne har valgt at medvirke i kampagnen fordi han “kan være med til at bane vejen for de kommende generationer, så de kan gavn af retten” til tidligere pension. Det synes ministeren “er en meget solidarisk måde at se tingene på”.