Ægtepar mishandlede deres døtre i årevis: Frygtede de blev for ‘danske’

0
2389
Arkivfoto

Et muslimsk ægtepar har i årevis udsat deres døtre for brutal fysisk og psykisk vold, fordi de frygtede, at de ville blive for danske eller få danske kærester

Brændt med lightere. Tvundet til sove med chilier i munden. Slået og sparket med grydeskeer, sko, bælter og ledninger. Hevet i håret. Sparket i maven. Truet med at blive slået ihjel.

Sådan lyder nogle af anklagepunkter i en rædselsvækkende sag om social kontrol, som i disse dage er for retten i Næstved. Det er ægtepar på 51 og 40 år, som sidder anklaget for at have udsat deres døtre på i dag 17, 16, 11 og tre år for forskellige former vold og psykisk terror. Alt sammen fordi det muslimske forældrepar, der bor i Sorø, ville forhindre, at deres døtre blev for danske og fik danske kærester.

“Skal jeg dræbe dig”

Tiltalepunkterne er mange og skræmmende. Ifølge Ekstra Bladets gennemgang af sagen blev pigernes tøj ødelagt, hvis det var for dansk og udfordrende. De måtte ikke tale med danske drenge. De måtte ikke gå til svømning eller tage et fritidsarbejde, og der lå en konstant trussel om tæsk i luften, når de kom hjem fra skole.

Faderen skulle bl.a. have truet den ene datter med, at hun ville blive levende begravet, hvis hun forelskede sig i en dansk dreng eller stak af hjemmefra. En anden datter fik at vide, at hun ville blive tvangsgift med en fætter eller ‘slagtet’.

Moderen holdt sig heller ikke tilbage. På et tidspunkt skal hun have holdt en køkkenkniv op mod den 16-årige datter og sagt: ”Skal jeg dræbe dig?”.

Ekstra Bladet bringer flere eksempler på uhyrlighederne – læs mere her

Forældre nægter sig skyldige 

Forældres rædselsregime indebar også, at pigerne blev nægtet mad, hvis de havde opført sig på en måde, som forældrene fandt forkert. I følge Ekstra Bladet hedder det i tiltalen, at overgrebene er begået med udgangspunkt i forældres etniske og muslimske baggrund.

Parret nægter sig skyldige i anklagen, som omfatter vold og psykisk vold begået i perioden 2016-2021. Dommen falder på torsdag den 16. december, og den kan ende med, at parret bliver dømt til udvisning. Anklagemyndigheden har således taget forbehold for at kræve ægteparret udvist.

Skaarup: Viser integrationsproblem

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup finder sagen rystende. Han skriver sådan her i en kommentar på Twitter:

”Denne sag viser tydeligt, at mange folk fra Mellemøsten/Afrika ikke vil lade sig integrere i Danmark. De bliver for danske, og det går ikke. Men de danske sociale ydelser kan man godt tage imod”.

https://twitter.com/skaarup_df/status/1470746096209117185?s=20