Inger Støjberg forventer at blive smidt ud af Folketinget

0
1472
Inger Støjberg forlader Rigsretten efter mandagens domsafsigelse, hvor hun blev idømt 60 dages ubetinget fængsel fordi hun i følge Rigsretten handlede ulovligt, da hun som udlændinge- og integrationsminister i 2016 besluttede, at asylpar skulle adskilles, hvis den ene part var under 18 år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Inger Støjberg regner med at folketingsflertal vil erklære hende uværdig til at sidde i Folketinget efter rigsretsdommen. Dansk Folkeparti mener, at hun fortsat er værdig. “28.420 stemmer skal ikke trædes under fode,” siger gruppeformand Peter Skaarup

Inger Støjberg regner ikke med at kunne fortsætte i Folketinget efter mandagens dom i rigsretten, hvor hun blev idømt to måneders ubetinget fængsel. Det skriver hun i et nyhedsbrev.

Folketinget skal vurdere, om Inger Støjberg er værdig til at blive siddende efter rigsretsdommen, og den tidligereudlændinge- og integrations minister regner selv med, at flertallet vil sende hende ud.

“I dag skal Folketingets partier diskutere, hvorvidt jeg fortsat er værdig til at sidde i Folketinget. Jeg forventer, at et flertal erklærer mig uværdig til at blive siddende på min post,” skriver Inger Støjberg.

Radikale vil sende Inger Støjberg ud

Foreløbig er det kun Radikale Venstre og Liberal Alliance, der har meldt ud, at de vil stemme for, at Inger Støjberg erklæres uværdig til Folketinget. Det ventes dog, at de øvrige partier, som sendte hende for Rigsretten, vil indtage samme standpunkt.

Inger Støjberg skriver, at hun finder det mest rigtigt, at det er Folketinget der skal træffe beslutningen:

“Det var Folketinget, der rejste anklagen mod mig i rigsretten, og derfor mener jeg også, at det er det mest rigtige, at Folketinget nu får lov til at forholde sig til eventuelle konsekvenser i lyset af dommen i går. Dette mener jeg desuden fordi et flertal i Folketinget har argumenteret for, at jeg gjorde “det politiske rigtige”, da de sendte mig i Rigsretten”,” skriver Inger Støjberg.

Vil selv være i salen

Støjberg vil selv være tilstede i salen, når hendes værdighed skal afgøres, skriver hun:

“Nu må partierne gøre deres arbejde og stemme om det i Folketingssalen. Jeg har desuden besluttet, at jeg selv vil være tilstede i salen under debatten og afstemningen. Jeg kommer dog ikke selv til at deltage i selve afstemningen. Det mener jeg er det rigtigste, når der nu foreligger en endelig dom”.

DF: Støjberg er værdig

Dansk Folkeparti mener ikke, at dommen i rigsretten bør koste Inger Støjbergs hendes plads i Folketinget:

“Rigsrettens dom rokker ikke ved Inger Støjbergs valgbarhed. 28.420 stemmer skal ikke trædes under fode,” skriver gruppeformand Peter Skaarup på Facebook.