Thulesen Dahl: Inger Støjberg kan fortsætte sit politiske arbejde i DF

0
1500
DF-formand Kristian Thulesen Dahl var mødt frem ved Rigsretten i Eigtveds Pakhus for at vise sin sympati med tidl. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, som mandag blev idømt en fængselsstraf. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kalder dommen over Inger Støj for meget hård og mener, at hun sagtens vil kunne fortsætte sit politiske arbejde i DF. Hun vil også kunne blive formand, mener han

Inger Støjberg er velkommen til at fortsætte sit politiske arbejde i Dansk Folkeparti. Det siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Ritzau efter mandagens dom i Rigsretten, hvor Inger Støjberg blev idømt to måneders ubetinget fængsel.

”Jeg synes, at Inger kæmper for en udlændingepolitik, som er nærmest en til en lig med den, vi kæmper for i Dansk Folkeparti. Så får hun så et rap over nallerne for den måde, hun har gjort det på som minister i 2016, fordi den ikke stemmer overens med vores konventionsforpligtelser,” siger han til Ritzau.

Han mener, at fængselsdommen er meget hård i betragtning af, at Inger Støjberg har haft et legitimt politisk mål, nemlig at forhindre barnebrude på danske asylcentre.

”Det har ikke været noget med egen vindings skyld eller for at berige sig selv eller noget i den stil. Derfor synes jeg også, at den straf, hun nu får, er alt rigelig i forhold til den brøde, hun er dømt for,” siger han.

”Det har ikke været noget med egen vindings skyld eller for at berige sig selv”

Kristian Thulesen Dahl til Ritzau

Kan sagtens være formand

Inger Støjberg er blevet nævnt af mange som et emne som DF-formand. Kristian Thulesen Dahl, hvis afløser skal vælges på et ekstraordinært årsmøde den 23. januar 2022, siger til Ritzau, at Støjberg sagtens vil kunne være formand trods rigsretsdommen.

”Det er klart, det kan jeg sagtens se. Men det afhænger jo meget mere af Inger selv, om hun har lysten til at stå frem i forreste række,” siger han til Ritzau.

En sympatisør giver Inger Støjberg, da hun forlader Rigsretten efter domsafsigelsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En politiker med karakter

Kristian Thulesen Dahl skrev søndag i sit ugebrev om rigsretssagen. Her skrev han, at han er dybt imponeret over, hvordan den tidligere minister har klaret at sidde på anklagebænken i den historiske rigsretssag.

”Som den kun 6. dansker i historien har hun dag efter dag, uge efter uge, måned efter måned, skulle sidde i Rigsretten som den anklagede. Alligevel har hun hver dag haft overskud til smil. Og hun har understreget, at i forhold til spørgsmålet om, at barnebrude ikke skal accepteres i Danmark, fortryder hun intet. Det taler om en politiker med karakter. Sådan nogle som vi i dén grad har brug for i Danmark,” skrev Kristian Thulesen Dahl.

Hele ugebrevet kan læses her