DFere: Dom over Støjberg er forfærdende

0
1893
Pia Kjærsgaard fotograferet foran Rigsretten i mandag. Pia Kjærsgaard mener, at alle folketingets medlemmer skal møde frem og bekende kulør, når Folketinget på tirsdag skal tage stilling til Inger Støjbergs værdighed. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

MFere fra Dansk Folkeparti er rystede over fængselsdommen til Inger Støjberg i rigsrettssagen. “Pinligt for Danmark og mest af alt en politisk dom,” skriver erhvervsordfører Hans Kristian Skibby

Forfærdende. Rystende. Ubegribelig.

Dansk Folkepartis folketingsmedlemmer er chokerede over den dom på 60 dages ubetinget fængsel, som tirsdag klokken 13 blev afsagt i rigsretssagen mod forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

DFs udenrigsordfører Søren Espersen skriver på Twitter:

“Forfærdende dom over Støjberg. Dømt fængsel for at gøre alt det moralsk rigtige”.

DFs social- og ældreordfører Karina Adsbøl er på linje:

“Rystende dom. Jeg er meget overrasket”.

Inger Støjberg møder pressen, da hun forlader Eigtveds Pakhus efter domsafsigelsen i rigsretssagen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skibby: Pinlig for Danmark

Erhvervsordfører Hans Kristian Skibby, der søndag var ude og anbefale Inger Støjberg som ny DF-formand, skriver:

“I sandhed en ubegribelig dom i Rigsretten. At idømme en dansk minister ubetinget fængsel for at have sat barnebrudes trivsel før deres voksne ægtefællers rettigheder … pinligt for DK og mest af alt en politisk dom”.

DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard var tirsdag mødt op ved Rigsretten i Eigtveds Pakhus for at udtrykke sin støtte til Inger Støjberg. Hun skriver på Facebook:

“Jeg har støttet Inger hele vejen igennem og det bliver jeg ved med. Derfor var jeg også med ude i Rigsretten i dag. Det er en trist dag for Danmark og de danske værdier. Men kampen er ikke slut endnu! Der er forsat meget at kæmpe for og barnebrude skal vi IKKE have i Danmark”.

“Det er en trist dag for Danmark og de danske værdier”

Pia Kjærsgaard på Facebook

Skaarup: Uforståeligt

DFs retsordfører og gruppeformand Peter Skaarup kalder dommen uforståelig:

“Inger Støjberg gjorde det rigtige. Barnebrude skal ikke være til diskussion i Danmark – uanset hvad forældede konventioner måtte mene”.

DFs skatteordfører Dennis Flydtkjær går også til stålet i en kommentar til dommen:

“At sætte Støjberg i fængsel i 60 dage for at overtræde Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 8. Det er da mildest talt en helt ubegribelig sindssyg hård dom”.

Messerschmidt: Rystende dom

DFs næstformand Morten Messerschmidt skriver på Facebook, at han er rystet over dommen:

“Jeg må indrømme, at jeg er rystet. Gennem hele sagen imod Inger Støjberg har jeg været overbevist om, at hun ville ende med at blive frifundet.v Inger er en fantastisk person og politiker. Og jeg sender alle varme tanker til hende og hendes familie. Alle vi, der er i politik på højt niveau, ved, hvor hårdt det slider. Derfor har jeg stor respekt for, at hun nu må få ro til at tænke over tingene. Det synes jeg, alle skal respektere.b Og dagens dom ændrer ikke på, at jeg stadig deler Ingers kamp imod barnebrude!! Det hører ikke til i Danmark,” skriver Morten Messerschmidt.

De to tidligere folketingsmedlemmer Kim Christiansen og Pia Adelsteen har også kommenteret på dommen. Men på en lidt anden måde. De to driver Restaurant Aporta i Mariager, og her valgte de mandag at udtrykke sympati med Inger Støjberg ved at servere gratis juleøl fra kl. 17-18.

Sådan markerede de to fhv. DF-folketingsmedlemmer Kim Christiansen og Pia Adelsten, der sammen driver restaurant Aporta i Mariager, rigsretsdommen.