Aarhus vil købe boliger til flygtninge – staten betaler halvdelen

0
21233
Et flertal i Aarhus byråd står bag et forslag om at opkøbe boliger for 24 millioner kroner og bruge dem til flygtningeboliger.

Flertal i Aarhus’ byråd vil opkøbe huse til flygtningeboliger med statstilskud. De borgerlige partier er modstander af forslaget

Med hjælp fra staten vil et flertal i Aarhus byråd bruge op mod 24 millioner kroner på at købe boliger i parcelhuskvarterer til flygtninge.

Staten er klar til at yde et tilskud på 12 millioner kroner, hvis kommunen bruger et tilsvarende beløb, og det er et flertal klar til. På byrådsmødet onsdag aften blev det besluttet, at der nu skal arbejdes videre med planerne i Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Social- og Beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz står bag forslaget. I byrådet forklarede han, at kommunen har pligt til at finde boliger til de flygtninge, som Aarhus får tildelt. Det drejer sig om 160 flygtninge i 2018.

“Her kan vi gøre det på en rigtig fornuftig måde, fordi staten betaler halvdelen. Så spørgsmålet er: Skal vi sige ja eller nej til til at modtage 12 mio. kroner. Hvis vi er lidt kloge, vil vi siden kunne sælge boligerne for mindst det samme, som de er købt for,” sagde rådmanden på byrådsmødet i følge Aarhus Stiftstidende.

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er modstandere af bolig-opkøbet.

“Aarhus skal ikke bruge flere penge på flygtninge. De skal ikke placeres, de skal samles i centre, indtil de kan vende tilbage til deres hjemlande,” sagde Dansk Folkepartis byrådsmedlem Knud N. Mathiesen på byrådsmødet i følge Aarhus Stiftstidende.

“De skal ikke placeres, de skal samles i centre, indtil de kan vende tilbage til deres hjemlande”

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)