2026 indvandrere og flygtninge rejste hjem – 161 kom retur igen

0
3986
Arkivfoto

I perioden 2012-2017 fik 2026 udlændinge repatrieringsydelse for at rejse tilbage deres hjemland. “Det tyder på, at repatrieringsydelsen hjælper,” siger DFs gruppeformand Peter Skaarup

Repatrieringsydelsen til udlændinge, der flytter fra Danmark til hjemlandet, fik i årene 2012-2017 2026 personer til at forlade Danmark.

Det viser et svar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup.

Opgørelsen viser samtidig, at 161 af de personer, som fik ydelsen udbetalt, valgte at fortryde og rejste tilbage til Danmark. I følge reglerne kan flygtninge og familiesammenførte til flygtninge fortryde repatriering indenfor de første 12 måneder, eller – efter visse omstændigheder – 24 måneder.

En udlænding, der ikke er omfattet af fortrydelsesretten, kan alene tage ophold i Danmark igen, hvis den pågældende opnår nyt opholdsgrundlag.

Det har i følge ministeriet ikke været muligt at skelne imellem, om de 161 personer, der har fortrudt og er vendt tilbage til Danmark, har benyttet fortrydelsesretten, eller om de er kommet til Danmark på et nyt opholdsgrundlag.

Skaarup: Burde ikke være muligt at fortryde

Peter Skaarup glæder sig over, at over 2000 udlændinge rejste hjem i årene 2012-2017:

“Denne her statistik tyder på at det hjælper med repatrieringsydelsen. Mange rejser hjem og kommer aldrig tilbage til Danmark. Der er godt for alle,” siger han.

Til gengæld ser DFs gruppeformand stærkt kritisk på, at repatrierede vender retur:

“Der er en hård kerne som simpelthen modtager repatriering og vender tilbage til Danmark. Det burde bare ikke kunne lade sig gøre,” siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Repatrieringsydelsen i form af hjælp til etablering i hjemlandet er i 2021 på 144.900 kr. til voksne. Beløbet udbetales af to rater på hhv. 57.959 kr. ved udrejsen og 86.941 kr. efter et år i hjemlandet. For børn er beløbet 44.193 kr.

Derudover udbetales op til 31.836 kr. til transport af personlige ejendele eller køb af nyt. Der gives desuden tilskud til bl.a. medicin og sygeforsikring. Det fremgår af denne oversigt fra Dansk Flygtningehjælp.