Tarveligt vaccinesvigt af udsatte og sårbare danskere

0
1162
Martin Henriksen taler på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

Langt ude at mindst en rask politiker og flere hospitalsdirektører har fået coronavaccinen, mens udsatte og sårbare danskere stadig venter

Af Martin Henriksen (DF). Medlem af hovedbestyrelsen, og folketingskandidat i Sjællands Storkreds

Jeg mener, at det er for dårligt at sundhedsmyndighederne fortsat mangler at fremlægge en ordentlig og gennemarbejdet vaccineplan. Vi er langt bagefter andre lande, så hvordan kan vi tale om at hjælpe andre lande, når regeringen ikke engang kan hjælpe de mest udsatte danskere.

Og det er virkelig langt ude, at flere raske hospitaldirektører og mindet en rask socialdemokratisk borgmester har fået vaccinen, mens der fortsat er udsatte og sårbare danskere der endnu ikke har fået tilbudt vaccinen. Jeg synes ikke at myndighederne og regeringen kan være det bekendt. Giv folk tilbuddet, og så må danskerne selv vælge.

Jeg er ærlig talt træt af at høre om nye testcentre og nye testprøver. Det er naturligvis fint at holde øje med udviklingen, men jeg så meget hellere, at regeringen tog sig sammen og fik fat i de nødvendige vacciner, så dem der gerne vil have vaccinen kan få den. Det går alt for langsomt med at rulle vaccinen ud i samfundet.

Jeg synes, at det er tarveligt overfor de mest udsatte danskere, som faktisk risikerer at blive rigtig hårdt ramt af coronavirussen. Her er der i den grad plads til forbedring hos Danmarks socialdemokratiske regering, der ellers påstår at være fortaler for de sårbare og udsatte i samfundet.

Det er virkelig et stort svigt, at S-regeringen er så langt bagefter i forhold til at få tilbudt vaccinen til sårbare grupper og sådan set også i forhold til den brede befolkning.