Vi skylder vores veteraner mere end et tak

0
1585

Af Rene Jørgensen, kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti Faaborg Midtfyn, folketingskandidat Fyn Storekreds

Det er med glæde, at jeg har fulgt forsvarsministerens engagement angående vores veteraner.

Nu med 50 millioner kroner, som har fundet vej til veterancentrene, det er alt sammen glædeligt, men veterancenteret fanger ikke de hårdest ramte veteraner. De ”gemmer” sig der hjemme, og kommer ikke af sig selv. Der hvor jeg ser, man burde sætte ind, var at forpligte ALLE 98 kommuner til at have en aktiv veteranpolitik, og med en aktiv veteranpolitik, mener jeg at kommunerne skal ansætte en veterankoordinator. I Faaborg Midtfyn kommune, hvor jeg sidder i kommunalbestyrelsen, for Dansk Folkeparti, kæmper jeg i øjeblikket med at overbevise mine kollegaer, fra de andre partier, om, at vi ved de kommende budgetforhandlinger, skal afsætte penge til en veterankoordinator.

Det burde ikke være noget vi skulle tage stilling til, men tværtimod pligt, da det skulle være lovbestemt, at alle kommuner, skulle have en veterankoordinator ansat.

For hvor er det veteranerne og deres familier bor, det er ude i de enkle kommuner, og det er her vi skal have fat i dem og deres familier. Når der nævnes familie, så er det hele familien der skal hjælpes. Der er søskende og forældre der også er ramt, når de har en bror/ søster, samt en søn/datter som er ramt med PTSD, det synes jeg man ”glemmer” til tider.

Veteranerne skal hjælpes i deres nærmiljø og det er i deres egen kommune. Så kære Forsvarsminister, få lavet en lov, som forpligter ALLE kommuner, til at have en aktiv veteranpolitik, og send penge med i den forbindelse.