DF kræver mere fokus på grov vold blandt ikke-vestlige unge

0
2231
Pia Kjærsgaard er DFs social- og ældreordfører. Arkivfoto: Carsten Lundager

Færre unge med dansk baggrund begår grove voldsforbrydelser, men blandt ikke-vestlige unge sker der ikke noget fald. Det viser nye tal, som Berlingske bringer. DF kræver fokus på området i politiforhandlingerne

Dansk Folkeparti vil have mere fokus i de aktuelle politiforhandlinger på den grove vold, som begås af 15-19 årige unge med indvandrerbaggrund.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingordfører Pia Kjærsgaard til Berlingske, som torsdag kan fortælle, at mens den samlede mængde kriminalitet blandt ikke-vestlige unge falder, så sker der ikke noget fald, når det gælder antallet af domme for alvorlige voldsforbrydelser blandt ikke-vestlige unge.

Berlingske har fået lavet en særkørsel hos Danmarks Statistik. Den viser, at domme for alvorlige voldsforbrydelse blandt 15-19-årige med dansk oprindelse er faldet fra 124 i 2009 til 49 i 2018. I den samme periode er antallet af domme for grov vold blandt ikke-vestlige i samme aldersgruppe steget fra 31 til 49. Når der tages højde for, at antallet af personer i gruppen er vokset i perioden, svarer det til en konstant udvikling.

Pia Kjærsgaard: Flere betjente og hårdere straffe

Pia Kjærsgaard siger, at sager om “forfærdelige eksempler på dominanskultur”, hvor grov vold bliver filmet og delt, understreger, at der må mere fokus på dette område i politiforhandlingerne.

“Det må indgå i det samlede billede, at vi er nødt til at sætte skarpere ind. Flere betjente på gaderne, hårdere straffe og massiv politisk opbakning til politiet, når de foretager det nødvendige. Det kan ikke være rigtigt, at politiet kan tage fat på en eller anden indvandrer og så bliver betjenten filmet imens og skal efterfølgende igennem en helt masse,” siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

“Det er en meget uhyggelig tendens, for det betyder, at gruppen tager mere og mere magt til sig,” fortsætter hun.

“Det er en meget uhyggelig tendens, for det betyder, at gruppen tager mere og mere magt til sig”

Pia Kjærsgaard til Berlingske

“Træt af snak om mere dialog og flere klubber”

Rosa Lund fra Enhedslisten vil have styrket den sociale indsats med opprioritering af klubtilbud og SSP-samarbejde (samarbejde mellem kommune og politi om kriminalitesforebyggelse, red.). Men klubtilbud osv. har Pia Kjærsgaard ikke meget fidus til som kriminalitetsforebyggelse:

“Jeg tror ikke rigtig på det der. Der skal være nogle tilbud, som der også er for de danske drenge. Men jeg er evigt træt af at høre om, at vi skal have mere dialog og flere klubber,” siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.