Venstre-profil vil have tørklædeforbud i skoler

0
2396
Marcus Knuth er i dag bl.a. innovations- og uddannelses- og forskningsordfører for Venstre. Indtil efteråret 2018 var han sit partis udlændingeordfører. Foto: Steen Brogaard

Venstres Marcus Knuth er enig med Dansk Folkeparti: Det muslimske tørklæde skal forbydes i folkeskolen. Det siger han i forbindelse med lancering af ny bog, hvor han også siger, at han mener Danmark kun bør tage kristne flygtninge

Venstres Marcus Knuth, der indtil efteråret 2018 var sit partis udlændingeordfører, vil ligesom Dansk Folkeparti have et forbud mod at bære det muslimske tørklæde i folkeskolen. Det siger han i et interview med Berlingske i anledning af en ny bog, ”Marcus Knuth – ny mand på Borgen”, der udkommer torsdag.

DF rejste et beslutningsforslag om et forbud mod religiøs hovedbeklædning for offentligt ansatte i december. Dengang var der ingen andre partier, der stemte for, og Marcus Knuth har da heller ikke planer om at stemme imod sit eget parti. Men på Berlingskes spørgsmål om han ville stemme for, hvis DF rejste et forslag om et tørklædeforbud i folkeskolen og Venstre fritstillede sine medlemmer i spørgsmålet, siger han:

”Det er jo et hypotetisk spørgsmål, men ja, det ville jeg. Og der ligger jeg jo ikke der, hvor mit parti er i dag. Men det ville jeg,” siger han.

Tørklædet står i vejen for integration

Marcus Knuth mener, at tørklædet står i vejen for integrationen:

”Vi har en folkeskole, som ifølge folkeskoleloven skal hvile på åndsfrihed, ligeværd og demokrati. Og når man ser helt små somaliske piger, der er viklet ind i tørklæder og ikke må være med til det ene eller det andet, strider det lodret mod mit syn på den åndsfrihed, der skal være i folkeskolen,” siger han til Berlingske.

Marcu sKnuth er aktuel med bogen “Ny mand på Borgen”, der netop er udkommet.

Han så helst, at skolerne af egen drift indførte et forbud. Men alternativt må folketinget gribe ind:

”Når der ingenting sker, som det er tilfældet lige nu fra folkeskolens side – altså man vil slet ikke tale om det – synes jeg ikke det er foreneligt med den danske folkeskolelov,” siger Marcus Knuth, der i artiklen betegner sig selv som “liberal konservativ”.

Kristne fremfor muslimske flygtninge

Venstre-profilen kommer med flere opsigtsvækkende udtalelser i artiklen i Berlingske. Mest markant er et synspunkt om, at han helst så, at Danmark kun modtager kristne flygtninge.

”Jeg ville ønske, at man kunne sætte et parameter som religion op, for religion er grundlæggende i forhold til integration, og så kunne man også holde de værste islamister ude. Så lad dog Tyrkiet eller fredelige lande i Mellemøsten og Nordafrika tage mange af de muslimske flygtninge, så kan vi tage de kristne. Historien viser nu engang, at det går bedre sådan,” siger Marcus Knuth, som tilføjer, at det “nok ikke er realistisk på den korte bane”.

“Lad dog Tyrkiet eller fredelige lande i Mellemøsten og Nordafrika tage mange af de muslimske flygtninge, så kan vi tage de kristne. Historien viser nu engang, at det går bedre sådan”

Marcus Knuth (V) til Berlingske

Religionsforskelle skyld i integrationsproblemer

Han mener, at integrationsproblemerne i Danmark taler deres tydelige sprog:

”Det er i høj grad problemer, der bunder i religionsforskelle. Især når det kommer til kvindesynet. Når man begynder at tage kvoteflygtninge igen, burde man være bedre til at sige: Her og her har vi nogle problemstillinger, og dem skal vi altså have et filter imod. Hvorimod vi gerne vil have dem, som vi er bedre til at tage imod – f.eks. forfulgte kristne, som nok hellere vil til et kristent land end til Saudi Arabien eller Tyrkiet,” siger Marcus Knuth, der i interviewet henviser til sine erfaringer som soldat i Afghanistan, når han skal forklare sine synspunkter om islam og integration.

Partifæller afviser forslag

Marcus Knuths udmeldinger afvises af hans partifæller i Folketinget:

”Den danske folkeskole er åben for alle, uanset hvordan man går klædt, og hvilken religion man har,” siger den tidligere indfødsretsordfører Jan E. Jørgensen (V), mens den nuværende udlændingeordfører Mads Fuglede understreger, at synspunktet om religion som udvælgelseskriterium for flygtninge ikke er Venstres politik:

”Men jeg synes, at han rejser nogle meget vigtige debatter, for det er rigtigt, at vi har massive problemer med social kontrol af pier med anden etnisk baggrund, og det er også tydeligt for enhver, at ikke alle er lige gode til at blive integreret i Danmark,” siger Mads Fuglede til Berlingske.

Andreas Thorsen: “Marcus Knuth – ny på Borgen” er udkommet på Gyldendal.