Ung stemmesluger vil i Folketinget

0
1400
Nana Harring går til valg på tre mærkesager, skriver hun på Facebook: Styrkelse af landdistrikterne, stram udlændingepolitik og værdig ældrepleje. Foto fra Facebook

Nana Harring, der var en af Dansk Folkepartis største stemmeslugere ved kommunalvalget, er blevet valgt til DFs nye folketingskandidat i Frederikshavnkredsen

En af Dansk Folkepartis helt store stemmeslugere ved kommunalvalget, Nana Harring, går nu efter en plads i Folketinget. Nana blev i weekenden valgt til folketingskandidat for DF i Frederikshavnskredsen, som hører under Nordjyllands Storkreds.

Nana Harring, der er 23 år og nyuddannet sygeplejerske, overtager kredsen efter folketingsmedlem Bent Bøgsted, der for nylig meldte sig ud af DF, men som forinden havde meddelt, at han ikke ville genopstille til Folketinget.

Nana Harring skriver på Facebook, at hun går ydmygt til opgaven og at hun er ”enormt beæret over den tillid, som medlemmerne har vist”.

”Jeg glæder mig til at kæmpe for Dansk Folkeparti, og for at Danmark forbliver noget vi forbinder med tryghed, nærhed og tillid,” skriver den nye folketingskandidat, som går til valg på tre mærkesager:

Styrkelse af landdistrikterne, stram udlændingepolitik og værdig ældrepleje.

Tæt på valg i Århus

Nana Harring var opstillet til kommunalvalget i Århus og regionsrådsvalget i Region Midtjylland i november. Hun blev ikke valgt, men hun var meget tæt på at kommem i byrådet efter et imponerende valgresultat.

Til kommunalvalget fik Nana Harring således 1337 stemmer, hvilket var bare 121 færre end DFs spidskandidat Jakob Søgaard Clausen, der blev valgt ind i byrådet med 1458 stemmer.

Til regionsrådsvalget fik hun endnu flere stemmer. Her satte 1805 vælgere kryds ved Nana Harring. Det var det 4. højeste stemmetal blandt DFs kandidater i Region Midtjylland.

Nana Harring har været medlem af Dansk Folkeparti siden hun var 15 år. Som sin første markering efter opstillingen, kritiserer hun de MFere, der for nylig meldte sig ud Dansk Folkeparti og valgte at fortsætte i Folketinget som løsgængere.

”Jeg forstår ikke, at de synes det kan forsvares at sidde på DF’s stemmer, I stedet for at give mandatet videre til en der kan se sig i projektet,” skriver hun på Twitter.

Læs også:

Nana fik 3142 stemmer til by- og regionsrådet: ”Det har givet blod på tanden”