TV2: Sigtede i terrorsag er syriske flygtninge

0
3839
Politidirektør Lene Sørensen, Midt- og Vestsjællands Politi og Flemming Drejer, operativ chef i PET, ved fredagens pressemøde om terroranholdelserne. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tre af de sigtede i den store terrorsag er søskende, der kommer fra Damaskus i Syrien. De har boet i Danmark i flere år

Tre af de personer, som i denne uge blev varetægtsfængslet i en stor terrorsag med tråde til Islamisk Stat, er søskende, som er flygtet fra Syrien. Det skriver TV2.dk.

I følge tv-stationen kommer de fra en forstad til Damaskus og har boet i Danmark siden midten er 2010erne.

Der er tale om en kvinde og to mænd. Kvinden er i 40erne og har børn, mens de to mænd er henholdsvis i begyndelsen af 30erne og i midten af 20erne. I følge TV2s oplysninger har de været i et integrationsforløb og gået på sprogskole i Danmark. Den ene af mændene skulle også have været i praktik på en dansk virksomhed i 2016.

TV2 har talt med en dansk kvinde, der kender lidt til familien. Hun har sidst talt med en begyndelsen af 2019. Dengang oplevede hun dem ikke som værende særligt religiøse, siger hun.

Kampklædte betjente og kriminalteknikere i hvide dragter rykkede ind på en adresse i Holbæk i lørdags. Dansk og tysk politi har med 14 anholdelser tilsyneladende forhindret et eller flere terrorangreb. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

I alt er 13 personer blevet varetægtsfængslet i Danmark, mens en person sidder fængslet i Tyskland. Flere af de anholdte er i følge tysk politi syrere.

Politiet Efterretningstjenste (PET) oplyst fredag på et pressemøde, at de fængslede er mistænkt for at planlægge et eller flere terrorangreb i Danmark eller Tyskland. Politiet har på flere adresser i Holbæk bl.a. fundet pumpuguns, ingredienser til at lave bomber samt tændsnore og et Islamisk Stat-flag.

Læs også:

Syriske brødre hovedmistænkte i terrorsag: Politiet fandt kemikalier og IS-flag