TV2 søgte efter børn, som ville takke Mette Frederiksen i tv-program

0
650
Statsminister Mette Frederiksen (S) blev takket for sin indsats under coronakrisen af børn i TV2-program. TV2 havde selv været ud og søge efter børn, der gerne ville sig tak til statsministeren. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

TV2 skrev til skoleleder for at finde børn, der ville takke statsministeren i lørdagsprogrammet “Danmark står sammen”. Det oplyser TV2 selv i mediepodcasten Q&Co

“Jeg vil gerne sige tak for alle de pressemøder du holder”. “Jeg er meget taknemmelig for, at du passer godt på os allesammen”.

Sådan lød et par hilsner til Mette Frederiksen, da en række børn lørdag aften medvirkede i TV2-programmet “Danmark står sammen”, hvor de sagde tak til statsministeren. Nu viser det sig, at det var TV2 selv, der havde søgt efter børn, som ville takke statsministeren. Det oplyser den programansvarlige fra TV2 til mediepodcasten Q&Co, som politisk kommentator Henrik Qvortrup er vært på.

“JEG ER MEGET TAKNEMMELIG FOR, AT DU PASSER GODT PÅ OS ALLESAMMEN”

Barn til Mette Frederiksen på TV2 lørdag aften

“Vi skrev til en skoleleder og spurgte, om han ville sende et brev videre til nogle forældre og spørge, om der var nogle børn, der kunne have lyst til at sige en tak til Mette Frederiksen,” fortæller TV2s Henriette Ladegaard i Q&Co.

Henrik Qvortrup sammenlignede tidligere på ugen på Twitter TV2s børneindslag med Nordkorea. Men Henriette Ladegaard mener ikke, at der er noget problematisk i at lave en indslag, hvor børn på tv takker statsministeren. For det er en særlig situation, forklarer hun:

“Det var et ekstraordinært program, der handlede om at takke alle danskere, der står sammen. Der er truffet nogle beslutninger, der har meget store konsekvenser for os alle, og derfor synes vi det var naturligt at børnene også takkede statsministeren,” siger Henriette Ladegaard, der afviser, at børnene blev spændt for en politisk vogn.

På Henrik Qvortrups spørgsmål, om børnene kunne have fået lov at udtale sig kritisk om statsministeren, siger TV2-chefen at “den kritiske journalistik tager vores dygtige nyhedsredaktion sig af”.

Q&Co produceres af MediaWatch. Indslaget om Mette Frederiksen starter 9.14 minutter inde i ugens udsendelse. Lyt med her.