Tommy og DF er borgernes vagthund i Rebild Kommune

0
1774
Tommy Munk Degn er viceborgmester i Rebild Kommune. Han er Dansk Folkepartis spidskandidat til valget den 16. november.

SPIDSKANDIDATEN | Tommy Munk Degn er Dansk Folkepartis spidskandidat og viceborgmester i Rebild Kommune. Han mener, at DF gør en afgørende forskel i Rebild, hvor DF bl.a. kæmper for at bevare de mindre skoler

Hvis ikke Dansk Folkeparti sad i byrådet i Rebild Kommune, ville der være mindre fokus på ældrepolitik og der ville blive kæmpet mindre for kommunens decentrale struktur.

Det siger Tommy Munk Degn, viceborgmester og Dansk Folkepartis spidskandidat i Rebild Kommune.

”De sidste otte år har vi arbejdet meget med at skabe forbedringer på ældreområdet. Hvis ikke vi sad i byrådet, ville jeg være bekymret for, om der ville være samme fokus på de ældre. Det samme gælder decentraliseringen. Vi har altid stået for en decentral politik og har kæmpet for at bevare lokale skoler, for det er med til at holde liv i de små bysamfund. Det er os og Den Sociale Fællesliste, der råber om de små skoler, og det er vigtigt, for Socialdemokratiet presser på for at få centraliseringer,” siger Tommy Munk Degn.

Borgernes vagthund

Der ville også mangle en ’borgernes vagthund’, hvis ikke Dansk Folkeparti havde minimum én af de 25 pladser i byrådet, tilføjer han.

”Vi er borgernes vagthund overfor forvaltningen. Jeg får mange henvendelser fra folk, der føler, at de bliver kørt over af kommunen. Det er ikke, fordi de ikke får, hvad de har ret til. Men nogle gange kan vejen der hen til være meget lang i kommunen. Der kan vi fylde rollen ud som vagthund overfor den kommunale forvaltning,” siger Tommy Munk Degn.

Den nu 54-årige spidskandidat – han har fødselsdag i dag – blev valgt ind i byrådet i 2013. Forinden var han opstillet en enkelt gang uden at blive valgt. I 2017 var Tommy Munk Degn første gang spidskandidat.

Dengang fik DF valgt to medlemmer af byrådet, men den anden, Kim Edberg Andersen, trak sig og overlod pladsen til sin kæreste, Gitte Bundgaard Andersen, der nu er skiftet til Nye Borgerlige.

Årets sommerferie gik til Fanø, hvor der dog også skulle bruges lidt tid på byrådsarbejde.

Forlod Socialdemokratiet på grund af udlændingepolitikken

Tommy Munk Degn har selv rødder i et andet parti. Efter en årrække som tillidsmand i Post Danmark meldte han sig på opfordring ind i Socialdemokratiet for en snes år siden, og på den efterfølgende generalforsamling blev han valgt til lokalformand i den hedengangne Nørager Kommune. Så kom kommunesammenlægningen og Tommy blev formand for fællesledelsen i Socialdemokratiet i den nye Rebild Kommune. Men udlændingepolitikken fik ham til at skifte parti.

”Jeg oplevede en periode, hvor Helle Thorning-Schmidt (daværende S-formand, red.) talte for en stram udlændingepolitik, men hvor man ude lokalt talte om, at vi bare skal følge de radikale på udlændingeområdet. Sådan er det stadig. Socialdemokratiet på Christiansborg taler for en stram udlændingepolitik, men ude i kommunerne kører Socialdemokratiet en helt anden linje,” siger Tommy Munk Degn.

Han meldte sig derfor ind i Dansk Folkeparti og kom med i bestyrelsen efter et års tid. Da formanden for DF i Rebild stoppede, blev Tommy Munk Degn valgt til ny formand.

Tommy Munk Degn har været aktiv i idrætsforeninger og frivilligt arbejde i mange år. Han stiller gerne op – som her til byfesten i den lille hjemby Ravnkilde, hvor folk kunne kaste lagkager i hovedet på den travle lokalpolitiker.

Forhandler på kryds og tværs

I dag er Tommy Munk Deg viceborgmester og medlem af Økonomiudvalget, Teknik- og Miljøudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget, samt midlertidig formand for Børn- og Ungeudvalget i Rebild Kommune. Og han er klar til at tage fire år mere. For han vil gerne gøre en forskel, og i et byråd, hvor der samarbejdes på kryds og tværs, har DF formået at få indflydelse under den nuværende radikale borgmester Leon Sebbelin.

”Vi går som udgangspunkt efter en blå borgmester, men vi forhandler på kryds og tværs med alle, der understøtter vores politik. Det gælder i øvrigt alle i Rebild byråd, og det synes jeg er demokratisk godt, frem for hvis der et stort parti, der bestemmer,” siger Tommy Munk Degn.

8 spørgsmål til Tommy Munk Degn

Hvorfor er du aktiv i politik?

Fordi jeg vil gøre en forskel i vores samfund i den retning, jeg tror på er den rigtige.

Hvad bliver din og DFs mærkesag til valget?

At løfte ældreområdet, og sørge for vores borgere får det, de har brug for.

Nævn et par vigtige resultater, som DF har opnået i den forgangne valgperiode?

I vores kommune har vi allerede ved konstitueringen ved sidste valg løftet ældreområdet noget af vejen, det skete ved at få øget tiden ved visiteringer. Det er til gavn for både personale og borgerne.

Hvad bliver den store ‘sag’ til kommunalvalget i jeres kommune?

Oprydning i kommunen efter den tidligere kommunaldirektør og den dårlige kultur overfor kommunens borger og personale, som han har efterladt. Derudover skal vi have fokus på at borgerne i kommunen, stor som lille, får det de har brug for, men også at vi bevarer den decentrale struktur, vi har i vores kommune.

Tommy Munk Degn i en hyggelig stund under sommerens ferie på Fanø.

Hvad er DFs nuværende rolle i byrådet?

DF har en aktiv rolle i byrådet, hvor vi gerne tager ansvar, men også hele tiden har hele kommunens udvikling for øje.

Er DF i valgforbund – og med hvem?

Som det ser ud lige nu bliver det nok et valgforbund med Venstre og Konservative.

Hvordan skal I føre valgkamp?

Der skal plakater op, der sendes foldere ud og vi skal rundt på gaderne. Derudover læserbreve i de lokale aviser, plus at vi møder op til alle valgmøder.

Når valget er slut – hvordan håber du så, at det er gået?

Jeg håber at vi gør meningsmålingerne til skamme og får det samme gode resultat, som vi har fået ved de sidste to kommunalvalg.