To fronter og to femtekolonner – det amerikanske valg

0
1759
Præsident Donald Trump under et vælgermøde søndag i Carson City, Nevada. Foto: MANDEL NGAN / AFP

Af Lars Vestergaard, kandidat til Kommunalvalget 2021 for Dansk Folkeparti i København

Nyhedsdækningen af det amerikanske valg er massiv, og måske har resultatet af det endelig valg også en større indflydelse på os, end vi frygter eller håber. Der er social uro i USA og identitetspolitikken i USA spiller med musklerne på flere fronter og tilmed på en ekspressiv og aggressiv måde med både splitting og ønsker om voldelige konfrontationer. Fronterne trækkes op.

Lars Vestergaard

Vælgerne suser frem og tilbage mellem de to fronter åbenbart, når man kigger lidt nærmere på de tilkendegivelser, som amerikanere sætter både på biler og i deres forhaver. I USA er det ikke kun politikerne, der går på gaden og viser deres politiske tilhørsforhold. Det gør også amerikanske borgere både på biler, reklameskilte i egne haver og åbent med videoer på hjemmesider. Der er ikke noget hemmeligt over de amerikanske vælgeres kryds. De taler åbent og højlydt om valget.

I Danmark giver både den skrevne, den talte og den filmede presse indtryk af, at sagen er klar. Trump taber og Biden vinder, ellers dør USA og hele verden! Men er det nu så sikkert? En kendt Amerika-korrespondent sagde til seneste præsidentvalg, at ”Trump havde ikke en Kinamands chance for at vinde” – og så vandt Trump. Ingen kender fremtiden, hvor selvsikker man end gerne vil fremstå.

På den ene front har vi ’Republikanere for Biden’, The Lincoln Project, som opstod halvandet år efter den anden front, som er ’Demokraterne for Trump’, The Walk Away Campaign.

To femtekolonner

’Republikanere for Biden’ har en hjemmeside, som hævder, at det er en værdig indsats at vælge (stemme på) demokrater, der støtter forfatningen frem for republikanere, der ikke gør det (støtter forfatningen). En fremstilling af republikanere, som de fleste republikanere nok ikke kan genkende. Måske er det netop det modsatte.

Se selv her Trumps tale på Davos inkl. kommentarer fra Remnant TV:

Grundlæggerne bag the Lincoln Project vil lokke vælgere væk fra the GOP (The Grand Old Party = republikanerne), og de er alle tidligere republikanere, som har haft gode og store stillinger tæt på kernen i det republikanske parti. New York Times bragte den 17. december 2019 en artikel, som satte The Lincoln Project i gang. Det skal lige bemærkes, at der er en direkte oversættelse til kinesisk i artiklen fra NY Times.  Det kan så i sig selv undre. Hvad betyder det? Der er 3.829 kommentarer til artiklen, og en læser bemærker, at læsere af NY Times jo er enige, så deres artikel om ’Republikanere for Biden’ burde have været bragt i de aviser, som republikanerne læser. En erkendelse af en mental glasboble? På hjemmesiden er der dygtigt lavede skræmmevideoer om alt fra 9/11 over parasitter til don-the con. Den tidligste video er fra 7. januar 2020.

På den anden side af vælgervandringen finder vi så ’Demokraterne for Trump’, The Walk Away Campaign. Jeg blev af en ny ven Marcus Dib fra Randers gjort opmærksom på hjemmesiden www.walkawaycampaign.com, som er en græsrodsbevægelse med en udførlig hjemmeside, hvor du kan lægge en video op med din begrundelse, hvorfor du har forladt ’The Democrats’. Der er gang i vælgervandringerne fra begge sider. Her kommer deres meme for deres eksistensberettigelse:

”The #WalkAway Campaign is dedicated to bringing Americans together to #WalkAway from intolerance and societal discord; to leave identity politics behind; and to walk towards unity, civility, respect, and the American ideals of life, liberty and the pursuit of happiness for all.”

Der er en række hårrejsende vidnesbyrd om årsagen til disse menneskers vandring fra demokratisk til republikansk side. Interessant er det, at mange af vidnesbyrdene er fra transseksuelle, bøsser og lesbiske, afro-amerikanere, og drag-kunstnere. Måske ikke lige, hvad der forventes af mennesker, der støtter republikanerne, eller måske er det bare en grim fordom opstået i det pressebillede, der leveres i Danmark.

Flere af disse personer er selv overraskede over deres vandring fra demokratisk til republikansk, og det har resulteret i tabte venskaber og fjendskab fra tidligere demokratiske venner. #WalkAway skriver på sin forside, at det er på tide at tage landet tilbage fra de radikaliserede venstreorienterede. Polariseringen er åbenbar. Kender vi det?

#WalkAway skriver på sin forside, at det er på tide at tage landet tilbage fra de radikaliserede venstreorienterede

Ignoreres af den danske presse

Jeg traf Ambassadør Carla Sands til et erhvervsarrangement, og jeg nævnte The walkawaycampaign i en kort samtale. Hun var begejstret og glad for at høre, at der dog trods alt er nogen, der kender The Walk Away Campaign. En organisation, der med 216.000 følgere på Youtube, bliver helt ignoreret af den danske presse.

INGEN journalister i Danmark eller US-korrespondenter har skrevet om The Walk Away Campaign. End ikke de borgerlige aviser har villet skrive om Walk Away Campaign. Måske er de borgerlige aviser slet ikke borgerlige. Måske er de såkaldt borgerlige aviser blot liberale globalister og venstrefløjens aviser er så socialistiske / kommunistiske globalister. Og hvis begge fløje insisterer på globalismen og One World, så skal Præsident Trump jo være upopulær. Han arbejder FOR USA. The Lincoln Project blev dog nævnt for et par dage siden.

Jeg fik for en uge siden en journalistven med abonnement på infomedia.dk til at søge på Walk Away Campaign, og indtil da var der ikke skrevet om Walk Away Campaign i Danmark. Med disclaimeren, at der kan være skrevet i de seneste dage, så har journalister i Danmark altså ikke fundet det værdigt at fortælle om denne del af den amerikanske valgkampagne. Nu bliver det endnu mere spændende at følge den amerikanske valgkamp. Alt kan ske.

I denne nyhedsreportage i24NEWS om grundlæggeren Brando Straka kommer han nærmere ind på sin bevæggrund for at forlade demokraterne.

Se den, hvis du tør. Den tidligste video, jeg kunne finde, var fra 5. juli 2018. Brandon Straka indså, at demokraterne styrer alle medier, og han hævder, at alt nyhedsformidling er forvrænget med et enkelt formål – at fremme demokraternes sag – og at det sker ud fra journalisternes politiske ståsted. Og det ender så med, at det bliver de aggressive venstreradikale voldsparate kræfter, der kommer til at styre. Virker det velkendt? Brandon troede oprindeligt på sandhedsværdien i de amerikanske medier, men han indså, at virkeligheden var en anden. Derfor #WalkAway. Det bliver interessant den 3. november 2020.

Vidnesbyrd på video på  https://www.walkawaycampaign.com/videotestimonials

The Lincoln Project

NY Times artikel

Walk away campaign

Remnant TV