Thulesen Dahl til Mette F: Vi holder øje med jer!

0
1623
Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti holder partiledertale på Hovedscenen i Allinge på Bornholm under Folkemødet 2019, lørdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DFs formand Kristian Thulesen Dahl advarer mod radikal indflydelse på udlændingepolitikken under en socialdemokratisk regering. “Du sagde i valgkampen meget klart, at du hellere vil sige nej til at blive statsminister end lempe udlændingepolitikken,” sagde Kristian Thulesen Dahl til S-formanden Mette Frederiksen

Dansk Folkeparti vil holde et skarpt øje med om en kommende socialdemokratisk regering vil holde sine mange løfter fra valgkampen, herunder løftet om at føre en stram udlændingepolitik.

Det sagde DFs formand Kristian Thulesen Dahl, da han talte på Folkemødet i Allinge på Bornholm i weekenden. Kristian Thulesen advarer om, at Det Radikale Venstre vil gøre alt for at presse Socialdemokratiet til at lempe udlændingepolitikken.

”Der hviler et stort ansvar på dem, der lige nu sidder og forhandler bag lukkede døre på Christiansborg. Vi holder øje med Jer! Og specielt øje med om Socialdemokratiet holder de løfter, der er givet til danskerne,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

”Husk Mette Frederiksen: Du sagde i valgkampen meget klart, at du hellere vil sige nej til at blive statsminister end lempe udlændingepolitikken. Det var noget af et løfte! Men du gav det! Nu skal du holde det,” fortsatte han.

“Der hviler et stort ansvar på dem, der lige nu sidder og forhandler bag lukkede døre på Christiansborg. Vi holder øje med Jer! Og specielt øje med om Socialdemokratiet holder de løfter, der er givet til danskerne”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand, på Folkemødet

Elendigt valg – men har DF reelt vundet?

Kristian Thulesen Dahl konstaterede, at resultatet af Folketingsvalget var elendigt for DF, der tabte 21 mandater. Men spørgsmålet er, om DF reelt har vundet. For det er lykkedes at få de andre partier overbevist om, at de skal føre DFs politik, konstaterede han.

”Når det drejer sig om kombinationen af stram udlændingepolitik kombineret med en ordentlig velfærdspolitik må man sige, at valget denne gang gav flere muligheder,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Venstre gik således til valg på både vækst i den offentlige sektor og grænsekontrol – to ting de var modstandere af ved valget i 2015. Og Socialdemokratiet gik i 2015 til valg på en slap udlændingepolitik. Denne gang har de lovet ”guld og grønne skov” – og et løfte om at videreføre DFs udlændingepolitik.

Kristian Thulesen Dahl på vej på talerstolen under Folkemødet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Selv om man har sagt A, behøver man ikke at sige B

Men uden Dansk Folkeparti, går det galt, advarerede han:

”Vi har jo et udsagn, der hedder: Har man sagt A – må man også sige B. Men lige præcis efter valget er det måske på sin plads at advare imod netop det? A er jo partibogstavet for Socialdemokratiet. B for de radikale. Så her er en opfordring til Mette Frederiksen, som jeg håber trænger ind bag de lukkede døre på Christiansborg:

Drop udsagnet i denne omgang. Har man sagt A – behøver man ikke også sige B. For hvis du dropper det her, så har vi nok mistet mandater ved valget. Men så har vi ikke nødvendigvis tabt politisk. Omvendt: Hvis du lader udsagnet råde. Så må vi erkende, at vi både har tabt mandater – OG tabt politisk. Men så kan jeg til gengæld love dig, at så tager vi mandaterne hjem igen,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Du kan læse hele talen her: Kristian Thulesen Dahls tale ved Folkemødet Bornholm

Læs også: Morten Østergaard varsler systemskifte: Slut med stram udlændingepolitik