Svensk ulv dræber over 100 får i Norge

0
3576
Ulv i Skånes Dyrepark. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

Et særligt jagthold er indsat i Hedmark i Norge, hvor en ulv, der er vandret over grænsen fra Sverige, har dræbt mere end 100 får

Det er ikke kun i Danmark, at ulvedebatten raser. I Norge er der kommet ny gang i debatten, efter at en enkelt ulv i løbet af de seneste uger formodes at have dræbt ca. 110 får i Hedmark på grænsen til Sverige. DNA-prøver tyder på, at det er den samme ulv, der står bag alle angreb, og at der er tale om en svensk hunulv, der er vandret over grænsen.

I en af de berørte kommuner, Tolga, er der oprettet et kriseberedskab for de landmænd, der er blevet ramt, og der er indsat et særligt jagthold, som skal opspore og dræbe ulven. Jægerne har fået dispensation til at bruge hunde i jagten på ulven.

”Det opleves som en katastrofe for den enkelte landmand, som udsættes for det her. Det er en stor belastning, at skulle lede efter kadavere og aflive dyr, som er sårede efter ulveangreb. Samtidig er der stor usikkerhed om mulighederne for at få kompensation,” siger borgmester Ragnhild Åshaug til Aftenposten.

Ulveangrebene har fået vildtmyndighederne til at åbne op for, at der kan skydes 30 ulve i området i den kommende vinter. Dén beslutning har Verdensnaturfonden (WWF) dog anket til det norske Klima- og miljøministerium.