Stil statsministeren for en Rigsret

0
2397
Erik Høgh-Sørensen er nyvalgt medlem af byrådet i Hjørring. Han er tidligere hovedsbestyrelsesmedlem i DF og har siddet i regionsrådet for DF i Region Nordjylland 2018-2021. Foto: M. Højer

Af Erik Høgh-Sørensen, medlem af Regionsrådet i Nordjylland og medlem af DF’s Hovedbestyrelse

Lovløst og helt bevidst har statsminister Mette Frederiksen (S) i dagevis brudt Grundlovens §73 om ejendomsrettens ukrænkelighed. Hun har misbrugt provisorielove til at udradere dansk minkavl på baggrund af uvidenskabelige ”eksperter”. Derfor er en rigsretssag nødvendig.

I denne fase af coronakrisen er det næsten givet, at statsministeren personligt besluttede at begå kriminalitet. Ellers havde hun for længst fyret fødevareminister Mogens Jensen (S). At han stadig er minister i skrivende stund, kan der kun være én grund til: Mogens Jensen kan bevise Mette Frederiksens egne forbrydelser.

Der er meget på spil, og alle socialdemokratiske politikere vil blive husket for enten at værne om demokratiet eller dække over Mette Frederiksen.

En rigsretssag behøver ikke handle om partifnidder, men om retfærdighed og ansvar. Man husker, hvordan en borgerlig regering gik af, længe inden justitsminister Erik Ninn-Hansen (K) blev dømt ved en rigsretssag i 1995.

Det førte til en socialdemokratisk regering.

Nu er det Socialdemokratiets tur til at beskytte demokratiet.

”Mink-gates” samlede omkostninger anslås til 13-15 milliarder kroner, men det beløb vil nok stige, når al ekspropriation, eksport, følgeindustrier og jobtab indregnes.