Søren Espersen: Nu er det en pligt at vise Muhammed-tegningerne

0
9734
Dansk Folkeparti bringer Kurt Westergaards Muhammed-tegning på sine Facebookside, som har mere end 104.000 følgere.

Dansk Folkeparti og en række DF-politikere bringer i dag Kurt Westergaards berømte Muhammedtegning på Facebook og Instagram. DFs udenrigsordfører Søren Espersen mener, at det er en pligt for danske medier at bringe tegningen

En række af Dansk Folkepartis politikere bringer i dag Kurt Westergaard berømte  Muhammed-tegning fra Jyllands-Posten på deres Facebook- eller Instagram-sider. Det samme gør Dansk Folkeparti på sin officielle Facebook-side, der har over 104.000 følgere. Det sker som en kommentar til de danske medier, som lige nu overvejer, om de skal trykke en annonce fra Nye Borgerlige med Muhammed-tegninger.

Jyllands-Posten har allerede meddelt, at den ikke vil bringe annoncen. Begrundelsen er den velkendte: avisens sikkerhed. Siden Jyllands-Posten tog initiativ til og bragte Muhammed-tegningerne i 2005, er der blevet afværget fire terrorangreb mod avisen. Derfor tør man ikke. De andre dagblade – Politiken, Berlingske, BT og Ekstra Bladet  har endnu ikke officielt besluttet, om de vil bringe annoncen. Men Dansk Folkeparti spår, at de siger nej. Med begrundelsen sikkerhed. For aviserne er “kujoneret til tavshed,” skriver DF på Facebook.

Facebook-opslaget kan læses her

Tegninger af bl.a. Muhammed fra den franske satiriske ugeavis Charlie Hebdo vises på facaden af ​​Hotel de Region i Montpellier. Foto: Pascal GUYOT / AFP

Søren Espersen: Bring tegningerne – eller hold kæft

Men aviserne har pligt til at bringe til tegningerne. Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen. I hvert fald hvis de mener noget med deres erklærede solidaritet med Frankrig, hvor læreren Samuel Paty blev myrdet af en islamist, fordi han viste tegningerne i sin undervisning, og hvor satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015 blev udsat for et terrorangreb på grund af satiriske Muhammed-tegninger.

Søren Espersen skrev fredag morgen følgende kommentar på Twitter:

“Jeg er fuld af foragt over dansk presse! Alle medier erklærer sig solidarisk med Charlie Hebdo og fransk presse – men undlader at bringe Tegningerne. Så spar os for alle jeres teatralske skåltaler om solidaritet og trykkefrihed. Bring tegningerne – eller hold kæft”.

Søren Espersen på Twitter.

Søren Espersen uddyber overfor Berlingske:

“Vi er kommet så langt ud, at nu skal tegningen bare bringes. Det er ikke længere en trykkefrihedsret. Jeg mener, det er blevet en trykkefrihedspligt. Den tegning skal vises i alle danske aviser. Og der tager vi i Dansk Folkeparti nu førertrøjen på og viser den på vores hjemmeside. Det er vores pligt at gøre det, og jeg mener, at aviserne på samme måde – hvis man mener noget med trykkefrihed og ytringsfrihed – har pligt til at bringe de billeder og Kurt Westergaards bombemand (fra Jyllands-Posten i 2005, red.) først og fremmest”.

“Vi er kommet så langt ud, at nu skal tegningen bare bringes. Det er ikke længere en trykkefrihedsret. Jeg mener, det er blevet en trykkefrihedspligt”

Søren Espersen (DF) til Berlingske

Messerschmidt: Vi skal aldrig lade os knægte

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt bringer Muhammedtegningen på Instagram og skriver:

“Vesten er i krig med islamismen og dens mørkemænd, som tror, de med terror og vold kan tvinge os i knæ. Det må aldrig lykkes. Muhammedtegningerne er symbolet på kampen for ytringsfriheden – fra Danmark til Frankrig og i resten af den frie verden. Derfor skal vi dele tegningerne. Fordi vi er en del af noget større. Hvis vi i dag lader os intimidere og true til tavshed, hvad døde så de for, der forud for os gav det største offer for Danmarks frihed? Vi har et ansvar. Derfor skal vi dele tegningerne og aldrig lade os knægte”.

Morten Messerschmidts opslag på Instagram.

“Vi skal aldrig give køb på troen på ytringsfrihed”

DFs formand Kristian Thulesen Dahl viderebringer DFs opslag på Facebook, og skriver:

“Vi skal aldrig give køb på vores ytringsfrihed!”.

DFs gruppeformand Peter Skaarup bringer Kurt Westergaards tegning på Twitter. Han skriver:

“Vores levevis er truet af islamister. De må ikke få lov til at skade vores ytringsfrihed og vores samfund generelt. Stop troen på integrationen og sæt gang i asylstoppet og hjemsendelserne!”.

Pia Kjærsgaard: Stå sammen om Muhammed-tegningerne

I sidste uge slog Pia Kjærsgaard et foto op på Facebook af en kaffekop med et billede af Westergaards tegning. Det udløste tusindvis af kommentarer, herunder en stribe dødstrusler fra islamister, der på fransk, engelsk og arabisk truede med halshugning og andet vanvid.

Pia Kjærsgaards opslag på Facebook i sidste uge.

Pia Kjærsgaard nægter dog at lade sig skræmme. Hun er klar til at vise tegningerne igen, og hun sagde torsdag til ditOverblik, at alle bør stå sammen om at vise tegningerne:

“Der er brug for, at vi står sammen om det her. At alle skoler og medier viser tegningerne. For sammenhold gør stærk. Det er sværere at komme efter de mange end efter den enkelte. Det er helt afgørende, at man lærer vores unge, at vi lever i et land med ytringsfrihed, og at det ikke er til debat. Ytringsfriheden er et privilegium, der er blevet kæmpet for,” sagde Pia Kjærsgaard blandt andet.

Læs også:

Pia Kjærsgaard: Stå nu sammen om Muhammed-tegningerne