DFU-formand: “Trump er det bedste valg for USA og den vestlige verden”

0
1342
Tobias Weische er formand for Dansk Folkepartis Ungdom.

Dansk Folkepartis Ungdom støtter officielt Donald Trump til det amerikanske præsidentvalg på tirsdag. DFU-formand Tobias Weische mener, at dækningen af Trump er skæv i danske medier, der forsømmer at fortælle om de politiske resultater under Trump

Hvis det var Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), som skulle afgøre tirsdagens amerikanske præsidentvalg, ville der ikke være nogen tvivl: Så ville præsident Donald Trump vinde stort over Demokraternes kandidat, den tidligere vicepræsident, 77-årige Joe Biden.

Som den formentlig eneste politiske ungdomsorganisation herhjemme støtter DFU officielt Donald Trump, og flere DFUere har de seneste uger markeret sig offentligt med støtte til Trump, bl.a. DFUs formand Tobias Weische, som i Politiken har talt Trumps sag, side og side med bl.a. erhvervsmanden Asger Aamund.

“Vi støtter Trump, fordi vi synes han fører den rigtige politik for USA og den vestlige verden. Vi synes det er positivt, at en amerikansk præsident stiller sig op og siger fra over den ukontrollerede indvandring og kæmper for sit lands kultur og historie. En præsident, som påpeger at USA er et kristent land, og som siger lige ud, at vi har problemer med islam i vores samfund,” siger Tobias Weische.

Han mener, at danske medier tegner et skævt billede af Trump og forsømmer at fortælle om præsidentens politiske resultater:

“Trump fremstilles gerne som en klovn i danske medier. Man fokuserer på måden han har sagt ting på, at han har optrådt upræsidentielt osv. De politiske resultater fylder ingenting. Men vi mener, at Trump har ført en langt bedre politik for USA og den vestlige verden end Obama gjorde,” siger Tobias Weische.

Præsident Donald Trump taler under et møde med sine tilhængere i Laughlin/Bullhead International Airport Arizona. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Ingen berøringsangst

Set fra DFU-formandens position, har Trump gjort op med den berøringsangst, som der i mange år har været i USA overfor at tale om kulturelle problemer:

”Under Trump er man igen begyndt at tale om, at kultur og ophav betyder noget. At det er vigtigt, at man sætter de amerikanske frihedsidealer højt og bakker op om det grundlag, som USA er skabt på. Desuden Trump opnået meget mere internationalt end Obama. Han har banket i bordet overfor de europæiske NATO-lande og sagt, at de skal leve op til deres forpligtelser og betale mere til deres eget forsvar, og han har været benhård overfor Kina. Med Trump er der blevet sagt klart fra overfor kinesiske indblanding i USA via eksempelvis Huawei og TikTok. Det er godt, at vi nu har en mand i Det Hvide Hus, som ikke er bange for at sætte hårdt med hårdt og begrænse kinesisk indflydelse,” siger Tobias Weische.

“Det er godt, at vi har en mand i Det Hvide Hus, som ikke er bange for at sætte hårdt med hårdt og begrænse kinesisk indflydelse”

Biden vil gøre USA svagere

DFU-formanden spår, at USA vender tilbage til linjen under præsident Barack Obama, hvis Joe Biden vinder:

”Det bliver et USA, som vil være svag i håndteringen af internationale konflikter. Obama var ikke lige hård og konsekvent overfor eksempelvis Syrien og Iran, som Trump har været. Under Biden vil meget blive, som det var før Trump, dvs. at man ikke får taget de nødvendige opgør med den ukontrollerede indvandring, med Kina, Iran osv.,” siger Tobias Weische – og tilføjer:

”Men egentlig ved vi ikke ret meget om, hvad Biden vil politisk. Jeg har fulgt præsidentdebatterne mellem Trump og Biden, og der kommer meget lidt politik fra Bidens side. Han er bare uenig med Trump, f.eks. når det gælder håndteringen af coronakrisen”.

Tobias Weische savner svar på, hvad Joe Biden vil politisk, ud over at han er imod Donald Trump. Foto: JIM WATSON/Ritzau Scanpix

Kig på substansen

Tobias Weische medgiver, at Donald Trump er en usædvanlig figur i præsidentembedet. Men alt for mange dømmer den 74-årige erhvervsmand og reality-stjerne på hans personlighed og måden, han bliver beskrevet på i medierne, mener DFU-formanden:

”Han er da en anderledes politiker, men for mig er det ikke personligheden, der er afgørende, det er den politik, han fører. Hvis man kigger på økonomien, håndteringen af forsvaret eller linjen overfor Kina, så synes jeg det er den helt rigtige politik, og så betyder det ikke så meget for mig, om han har skrevet et eller andet på Twitter. Man må gøre op med sig selv, om man kigger på substansen eller bare facaden. Jeg tror i øvrigt, at der har været behov for politiker, der ikke er så velpoleret, men kalder en spade for en spade”.

“For mig er det ikke personligheden, der er afgørende, det er den politik, han fører”

Tobias Weische ser et nationalt konservativt slægtskab mellem DFU og Donald Trump. Når Trump for eksempel siger fra overfor overnationale institutioner, som USA ikke har fordel af, er DFU helt på linje.

”Jeg synes, der er rigtig mange værdimæssige sammenhænge mellem det, vi står for og Donald Trump, selv om der selvfølgelig er meget indenlands politik i USA, som ikke kan sammenlignes med danske forhold,” siger Tobias Weische.

Donald Trump giver ‘thumbs up’ til sine tilhængere under et rally i Phoenix Goodyear Airport i Arizona. Foto: JONATHAN ERNST/Ritzau Scanpix

Tror på Trump-sejr

Spørgsmålet er så, om DFU har valgt at satse på en taber. Meningsmålingerne har bestemt ikke været med Donald Trump og Republikanerne, selv om Joe Bidens forspring ser ud til at skrumpe, som ditOverblik også har beskrevet. Tobias Weische anlægger dog en optimistisk betragtning:

”Jeg tror, at det bliver væsentligt tættere end det fremgår af meningsmålingerne. Jeg tror ikke, at målingerne er repræsentative. Jeg tror, at Donald Trump vil formå at mobilisere de vælgere, der har mistet tilliden til politik. Derfor tror jeg stadig, han vinder,” lyder det fra DFU-formanden.

Tobias Weische. Foto: Carsten Lundager