To vegetardage om ugen i statens kantiner er et af regeringens bud på mindre CO2-udledning. Latterligt formynderi, mener DFs værdiordfører Pia Kjærsgaard
“Latterligt formynderi”. “Aprilsnar?”. “Så kender man virkelig socialismen igen!”.
Det vil være synd at sige, at regeringens nyeste klima-påhit får en begejstret modtagelse i Dansk Folkeparti. Som led i en ny, grøn indkøbspolitik foreslår regeringen, at der skal være to vegetardage om ugen i de statslige kantiner. Det vil kunne spare kloden for CO2, lyder filosofien. Men i følge Dansk Folkeparti er forslaget fuldkommen gak:
“Aprilsnar? Nå nej…det er 29. okt i dag.. fuldstændig tåbeligt! For min skyld må folk vælge vegetarmad som de vil, men statslige ansatte, der gerne vil have en frikadelle til salaten, skal kunne det – uanset om det er mandag, tirsdag osv..!,” skriver DFs formand Kristian Thulesen Dahl på Twitter.
DFs næstformand Morten Messerschmidt har samme reaktion:
“Hvor er det dog åndssvagt! Nu vil regeringen tvinge alle offentlige kantiner til veganermad to gange om ugen..! Det skal nok blive vel modtaget i forsvaret, hvor raske Jenser og deres oberster fremover skal gnaske sig igennem selleribøffer to gange om ugen…! Jeg hader, når folk vil trække deres personlige ønsker til tilværelsen ned over hovedet på andre. Så kender man virkelig socialismen igen!,” skriver han på Facebook.
“Jeg hader, når folk vil trække deres personlige ønsker til tilværelsen ned over hovedet på andre”
Morten Messerschmidt på Facebook
Pia Kjærsgaard, DFs værdiordfører, mener heller ikke, at regeringen skal bestemme, hvornår statens ansatte må tage en frikadelle og et stykke bacon til frokost:
“Dette er latterligt! Formynderi! Det må folk da selv bestemme! Når vi så endelig må spise kød i offentlige kantiner, er det vel halalslagtet? Jeg elsker bacon! Frit valg tak,” skriver hun på Twitter.
Fra venstrefløjen er det opbakningen til forslaget, og finansminister Nicolai Wammen (S) er selv overbevist om, at det vil gavne klimaet. Han kan dog ikke svare på, hvor meget mindre CO2 der vil blive udledt, hvis de to vegetardage gennemføres. Til DR siger han:
“Jeg synes da, det er meget seriøst at sige, at noget af det vi ved, der har en betydning, også selvom vi måske ikke kan gøre det helt op på det enkelte kilo CO2-udledning, det er, hvor meget kød vi spiser,” siger Nicolai Wammen.