Skæv dansk kritik af Israel

0
1817
Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København og regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti i København.

Kritikken af Israel i FN er ekstrem enøjet og unuanceret, skriver Finn Rudaizky (DF) i en kommentar til, at Danmarks FN-repræsentation forleden stemte sammen med bl.a. Iran og Saudi-Arabien om en FN-resolution, der kritiserer Israel for at overtræde palæstinensiske kvinders rettigheder

Finn Rudaizky, Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for DF.

Den nye danske regering har i FN regi gjort sig stærkt uheldigt bemærket ved at stemme for en kritik, der ensidigt retter sig mod Israel. Det er FNs Økonomiske og Sociale Råd, der i sidste uge har kritiseret forholdene for de palæstinensiske kvinder på Vestbredden, som kontrolleres af Israel.

Derimod er den ingen kritik af det palæstinensiske selvstyre, som ellers har ansvaret på Vestbredden. FNs råd bruger heller ikke tid på tilsvarende kritik på f.eks. Saudi-Arabien, Yemen eller Irak. Det er ikke unikt for FN. I FNs menneskerettighedsråd optages Israel – og kun Israel som det eneste land i verden – som et fast kritikpunkt på dagsordenen.

Det er en ekstrem enøjet og unuanceret kritik.

Den har også den uheldige effekt, at al tænkelig kritik af Israel pludselig bliver acceptable i brede kredse. Og efter som Israel er den eneste jødiske stat i verden, så sætter kritikken sig også i en stigende antisemitisme rettet mod jøderne. Det ser vi også i Danmark, hvor den jødiske Carolineskole bevogtes af politiet, hvor den jødiske slagter får smadret sine ruder, hvor man ikke kan gå med kalot i flere områder af byen og ikke mindst terrordrabet ved Synagogen i kølvandet af drabet ved Krudttønden.

Den har også den uheldige effekt, at al tænkelig kritik af Israel pludselig bliver acceptable i brede kredse.

Under den forrige regering fik daværende udenrigsminister Anders Samuelsen øje på problemerne. De danske stemmeafgivelser blev ændret og de midler, som blev sendt til det Hamas kontrollerede Gaza blev begrænset. De misbruges nemlig i stort omfang til egentlig krigsførelse ligesom Hamas står for massive krænkelser af selv de mest basale menneskerettigheder.

Jeg er med på, at det er sommerferie og den nye udenrigsminister Jeppe Kofod (S) lige skal sætte sig i stolen. Men der er vitterligt behov for at gøre op med den enøjede kritik af Israel. Vi ser allerede konjunkturerne til en større antisemitisk bølge – og det har Danmark et medansvar for at stoppe.

Læs også: Danmark og Saudi Arabien i fælles FN-kritik af Israel: I krænker kvinders rettigheder