Skaarup vil have svar: Hvorfor bliver bandemedlem ikke udvist efter to voldsdomme?

0
2488
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

DFs retsordfører rejser sag overfor justitsministeren. Vil vide om marokkaner kun fik betinget udvisning, fordi han er islamisk gift?

I 2018 blev marokkaneren Zakaria Majidi idømt betinget udvisning efter en sag om grov bandevold. Forleden fik han så endnu en dom for bandevold – og igen blev han kun idømt en betinget udvisning.

Det får nu Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at rejse sagen overfor justitsminister Nick Hækkerup (S). Skaarup er stærkt utilfreds med, at en kriminel udlænding kan få to betingede udvisninger. Det svarer, som han siger, til at få to gule kort i fodboldkamp, uden at blive udvist.

”Det er et skoleeksempel på, hvor kæden hopper fuldstændig af i Danmark. Hvis man får en betinget udvisningsdom, så skal hammeren falde anden gang,” siger han.

Zakaria Majidi fik en dom på et år og otte måneders fængsel den 1. oktober efter at have medvirket i et brutalt overfald på to tidligere bandekolleger den 26. september 2018. De blev, ifølge BT, i 18 minutter tæsket, sparket og stukket med forskellige genstande. Men retten mente ikke, at Majidis kriminalitet var grov nok til en udvisning. Samtidig har det spillet ind, at han ifølge retten har en stærk tilknytning til Danmark. Zakaria Majidi er islamisk gift og har et barn på tre år med sin samlever. Ifølge dommen ville det være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, hvis han blev sendt ud af landet.

”Lige så flinke og rare vi er over hinanden her i Danmark, ligeså flinke og rare er vi, når vi fortolker konventionerne. Det kan ikke være rigtigt, at domstolenes dynamiske fortolkninger af konventioner, der er lavet lige efter 2. verdenskrig, betyder, at vi ikke kan sende en dybt kriminel ud af landet,” siger Peter Skaarup.

Har islamisk ægteskab betydning?

Den såkaldte Københavnererklæring fra 2018, som den tidligere regering fik vedtaget i Europarådet, skulle ellers lægge en dæmper på domstolenes meget dynamiske fortolkning af konventionerne, så det blev nemmere at udvise kriminelle udlændinge.

”Men det her tyder på, at vi stadig har problemet,” mener Peter Skaarup.

Han vil have justitsministeren til at svare på, om det har haft betydning for dommen, at Zakaria Majidi er islamisk gift.

”Hvis det er tilfældet, er bægeret fyldt. Det går jo ikke, at vi juridisk anerkender noget, som ikke er gyldigt efter dansk ægteskabslovgivning. Derfor må vi have en afklaring fra justitsministeren,” siger Peter Skaarup.