Skaarup til minister: Få nu stoppet forbudt indvandrerbande

0
1880
Arkivfoto

Den forbudte indvandrerbande Loyal To Familia har indledt et samarbejde med Sveriges mest voldsparate gangsterbande, Dødspatruljen. “Alle alarmknapper bør ringe. Men ministeren gør for lidt,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup

“Dødspatruljen kommer til Danmark” lød det tirsdag i Ekstra Bladet, og den nyhed får nu Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup til at gå til justitsminister Nick Hækkerup (S). Nyheden bør nemlig få alle alarmknapper til at blinke hos justitsministeren, mener Skaarup.

I følge Ekstra Bladet har den forbudte indvandrerbande Loyal To Familia allieret sig med den svenske “Dødspatruljen”, og den alliance er præcis så skræmmende, som den lyder. Dødspatruljen er en af Sveriges mest voldsparate gangsterbander, og den har allerede vist sit brutale ansigt i Danmark. Det var Dødspatruljen, der i juni 2019 likviderede to mænd på en parkeringsplads i Sennepshaven i Herlev. De to mænd, der blev skudt med automatvåben mens de sad i en bil, tilhørte den rivaliserende bande Shottaz, som Dødspatruljen er udbrydere fra.

Peter Skaarup vil have justitsministeren til at redegøre for, hvordan Loyal To Familia og Dødspatruljen kan samarbejde, når Loyal To Familia er forbudt i Danmark. Han vil desuden vide, om Dødspatruljens medlemmer kan nægtes indrejse til Danmark:

“Kan udenlandske og svenske statsborgere, herunder medlemmer af Dødspatruljen, meddeles indrejseforbud i Danmark under henvisning til den offentlige sikkerhed og orden, og har regeringen tænkt sig at gøre dette?,” skriver Peter Skaarup i sit spørgsmål til justitsministeren.

Dømt til opløsning

Loyal To Familia blev dømt til opløsning i Københavns Byret i januar 2019. Det skete med henvisning til grundlovens bestemmelser om forbud mod foreninger, der virker ved vold. Dommen blev stadfæstet i Østre Landsret i november 2019. Alligevel har Ekstra Bladet kunnet berette, hvordan banden nu er på fremmarch igen. I følge avisens kilder i miljøet, blev der i juni 2021 optaget fire nye afdelinger i banden, og medlemstallet skulle være oppe på 60 medlemmer. LTF skulle også være aktiv i Pusher Street på Christiania, hvor den har sat sig på det givtige hashmarked.

Peter Skaarup mener, at justitsminister Nick Hækkerup ikke gør nok for at sikre, at forbuddet mod Loyal To Familia håndhæves. Han siger, at ministeren ”en gang for alle må sikre, at der bliver klappet til LTF”, så den ophører med at eksistere.

”Vi ser en situation, hvor LTF kæmper for at bemægte sig magten over det danske narkomarked, og nu også har lavet et samarbejde med denne Dødspatruljen. Jeg synes ikke, at jeg ser, at de magtmidler, som Folketinget har givet justitsministeren og regeringen, bliver brugt overfor Loyal To Familia. Vi må sikre, at i det øjeblik, de viser sig i gadebilledet, så rykker politiet ud og fængsler dem, bringer for en domstol og får dem dømt. Lige nu gør de jo grin med myndighederne. De skilter endda med, at de er medlem af LTF,” siger Peter Skaarup til ditOverblik.

“De magtmidler, som Folketinget har givet justitsministeren og regeringen, bliver ikke brugt overfor Loyal To Familia”

Peter Skaarup, retsordfører, Dansk Folkeparti
DFs gruppeformand Peter Skaarup har stillet spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup om Loyal To Familias aktiviteter.

“Et broderskab med to navne”

Ekstra Bladet bringer et stort foto, hvor 13 medlemmer af Loyal To Familia og Dødspatruljen står side om side, iført trøjer med deres mærker, herunder det forbudte LTF-mærke. Af artiklen fremgår det, at Ekstra Bladet i søndags mødtes med seks repræsentanter for de to grupperinger. Mødet ”på et grønt område i København” bekræfter rygterne om et samarbejde.

”Det er et broderskab men med to navne,” fortæller en ”talsmand” til Ekstra Bladet.

Politiet vil overfor Ekstra Bladet ikke kommentere de konkrete bandegrupperinger.

”Vi har øje på nogle svenske bandefolk i Danmark, og dem holder vi øje med ligesom med andre grupperinger,” siger politiinspektør Brian Belling, der er leder af Special Efterforskning, til avisen.