Skaarup skifter igen holdning: Nu er han heller ikke imod topskattelettelser

0
4987
Peter Skaarup sagde i sin tale på DFs årsmøde i 2021, at hvis der er råd til skattelettelser, skal de ske i bunden. Foto: Carsten Lundager

DFs tidligere gruppeformand Peter Skaarup er blevet tilhænger af EU og vil ikke melde Danmark ud af internationale konventioner, efter at han er hoppet til Danmarksdemokraterne. Nu har han også ændret holdning til topskattelettelser, som han tidligere var stor modstander af, skriver DR Detektor

“Jeg vil slet ikke forholde mig til, hvad der skete dengang. Jeg kigger fremad”.

Sådan siger Dansk Folkepartis tidligere gruppeformand Peter Skaarup, der nu er medlem af Danmarksdemokraterne, til DRs Detektor.

Med god grund. For Detektor, der efterprøver politikeres udtalelser, kan fortælle, at Peter Skaarup nu også har skiftet holdning til topskatter, efter at han er hoppet fra DF til Danmarksdemokraterne.

Forleden kom det frem i interviews i Politiken og Avisen Danmark, at Peter Skaarup har skiftet holdning, når det gælder EU og internationale konventioner. Som DFer var han i mange år modstander af EU og ville melde Danmark ud af internationale konventioner. Nu er han tilhænger af EU og mener ikke, at Danmark skal meldes ud af eksempelvis flygtningekonventionen.

Læs: Skaarup gik fra DF til Danmarksdemokraterne: Nu er han tilhænger af EU

På samme måde har Peter Skaarup nu også taget en 180 graders-vending, når det kommer til topskattelettelser. Stifteren af Danmarksdemokraterne, Inger Støjberg, har for nylig udtalt, at hun godt kan se sig selv sænke topskatten, og dét synspunkt bakker Skaarup op. Selv om han mente det modsatte som DFer.

”Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, hvis man skal sænke topskatten, men jeg kan sagtens forestille mig, at det kommer til at ske,” siger Peter Skaarup til DR Detektor.

“Jeg vil slet ikke forholde mig til, hvad der skete dengang. Jeg kigger fremad”

Peter Skaarup til DR Detektor om sine tidligere udtalelser om topskat

Talte imod topskattelettelser i årsmødetale i 2021

Som gruppeformand fra Dansk Folkeparti holdt Peter Skaarup så sent som i september 2021 en årsmødetale, hvor han fastslog at skattelettelser skal ske i bunden.

”Hvis der er råd til skattelettelser, går vi meget gerne ind for det – hvis det sker i bunden, så alle får noget ud af det. For vi skal prioritere vores velfærdssamfund, da det sikrer vores sammenhængskraft og fællesskab,” sagde han.

Tidligere har Peter Skaarup udtalt til Jyllands-Posten, at han ”ikke kunne forestille sig noget – ikke engang udlændingestramninger – der kunne få DF til at acceptere topskattelettelser”. Det skete i 2016, efter at Liberal Alliance havde truet med at vælte den daværende Venstre-regering, hvis ikke topskatten blev sænket.

I samme forbindelse sagde Peter Skaarup til Ekstra Bladet, ifølge DR Detektor, at han ”bestemt ikke tror”, at topskattelettelser vil være til gavn for DFs vælgere.

Læs: Skaarup gik fra DF til Danmarksdemokraterne: Nu er han tilhænger af EU

Skaarup: Jeg kigger fremad

Peter Skaarup vil overfor DR Detektor ikke forholde sig til sine tidligere udtalelser. Han ”kigger fremad” og mener ikke, at danskerne behøver at være i tvivl om hans synspunkter.

”Jeg tror faktisk danskerne er ret godt klar over, hvor vi står henne,” som han siger til DR Detektor.

På et opfølgende spørgsmål om han personligt vil svare ja eller nej til, at topskattelettelser er en god ide, lyder svaret:

”Jamen hverken eller”.

”Jeg tror faktisk danskerne er ret godt klar over, hvor vi står henne”

Peter Skaarup til DR Detektor om sine og Danmarksdemokraternes holdning

Pia Kjærsgaard: Støjberg er liberal

Danmarksdemokraterne har foreløbig ikke præsenteret et politisk program. Men Peter Skaarups markante holdningsskift understreger, at Inger Støjbergs nye parti politisk står for en helt anden politisk linje end DF.

Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard har da også fastslået, at Støjberg vil noget andet end DF.

”Inger Støjberg er liberal, og derfor konkluderede hun jo selv, at hun ikke hører til i DF. Hun vil f.eks. leve med de internationale konventioner og leve med EU. Vi vil trække Danmark ud af de konventioner, der forhindrer os i at føre vores egen udlændingepolitik, og vi er modstandere af EU,” sagde Pia Kjærsgaard for nylig til ditOverblik.

Læs også:

Pia Kjærsgaard om Støjberg: ”Hun vil noget helt andet end os”

Skaarup gik fra DF til Danmarksdemokraterne: Nu er han tilhænger af EU