Pia Kjærsgaard om Støjberg: ”Hun vil noget helt andet end os”

0
175552
Inger Støjberg har endnu ikke fremlagt et politisk program for Danmarksdemokraterne. "Danskerne ved hvor jeg står," siger hun. Arkivfoto: Carsten Lundager

Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne ligner mere Venstre end Dansk Folkeparti, mener DFs stifter Pia Kjærsgaard. Hun påpeger, at Støjberg ikke vil trække Danmark ud af konventioner og er tilhænger af EU

“Danskerne ved, hvor jeg står”.

Sådan har det lydt igen og igen fra Inger Støjberg, som fredag kunne vågne op til en Megafonmåling for TV2 og Politiken, der giver hendes nystiftede Danmarksdemokraterne hele 10,8 procent af stemmerne.

I samme måling er Dansk Folkeparti røget under spærregrænsen, og det får nu Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard til at påpege, at Inger Støjberg vil noget helt andet politisk end Dansk Folkeparti.

”Folk skal stemme på det parti, de ønsker, men de skal vide, hvor Inger Støjberg står, og derfor er det vigtigt at sige, at hun er ikke det samme som DF. Hun siger, at folk kender hende efter mange år i politik, og det gør vi. Derfor ved vi, at hun vil noget andet end os. Hun fandt jo også ud af, at hun ikke hører til hos DF,” siger Pia Kjærsgaard med henvisning til, at DF med daværende partiformand Kristian Thulesen Dahl i spidsen prøvede at lokke den tidligere Venstre-næstformand over i Dansk Folkeparti, da hun forlod Venstre.

”Inger Støjberg er liberal, og derfor konkluderede hun jo selv, at hun ikke hører til i DF. Hun vil f.eks. leve med de internationale konventioner og leve med EU. Vi vil trække Danmark ud af de konventioner, der forhindrer os i at føre vores egen udlændingepolitik, og vi er modstandere af EU,” siger Pia Kjærsgaard.

“Enten er du for, eller også er du imod EU,” siger Pia Kjærsgaard. Foto: Carsten Lundager

Inger Støjberg siger selv, at hun er blevet mere EU-skeptisk?

”Med EU er der kun to muligheder. Enten er du med, eller også er du imod. Vi bliver konstant snigløbet af EU, der blander sig i alt muligt. Dér kan du ikke bruge skepsis til en pind. Du er nødt til at sige fra,” siger Pia Kjærsgaard.

Når det gælder udlændingepolitikken, er der også stor forskel. Ganske vist har Inger Støjberg endnu ikke fremlagt et politisk program. Men eftersom hun henviser til, at ”danskerne ved hvad jeg står for”, må man se på hendes handlinger som udlændinge-og integrationsminister 2015-2019, påpeger Pia Kjærgaard.

”Inger Støjberg har aldrig villet lovgive om minareter, halalkød, tørklæder, muslimske friskoler osv. Hun kom heller ikke med ændringer, så barnebrude kunne forbydes. Så det må være den politik, hun står for, og der må jeg bare sige, at der vil Dansk Folkeparti noget andet,” siger Pia Kjærsgaard.