Skaarup om Peter Madsens flugt: Fuldstændig vanvittigt at det kan ske

0
808
Livstidspfangen Peter Madsen tilbageholdes af politiet efter et flugtforsøg tirsdag formiddag i Albertslund. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup siger til BT, at det skriger til himlen, at livstidsfangen Peter Madsen kunne true sig ud af et af Danmarks mest sikrer fængsler

“Fuldstændig vanvittigt”. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er rystet over, at det tirsdag kunne lykkes kvindemorderen Peter Madsen at flygte fra Herstedvester Fængsel i Albertslund, der huser landets farligste kriminelle.

“Det skriger til himlen at det overhovedet kan lade sig gøre, og vi vil have en forklaring fra justistsministeren,” siger Peter Skaarup til BT.

Peter Madsen truede sig ud af fængslet med en pistollignende genstand, som han pressede mod en fængselspsykolog. Han truede med at dræbe psykologen, hvis ikke personalet åbnede porten til fængslet.

Peter Madsen var iført noget, der mindede om et bombebælte, og han nåede knap en kilometer væk fra fængslet, inden han blev pågrebet af politiet. På det tidspunkt havde han været på flugt i fem minutter.

Peter Madsen tilbageholdes af politiet efter flugtforsøget. Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Peter Skaarup kræver nu svar på, hvordan det kunne lykkes Peter Madsen, som i 2018 blev idømt livstid for det bestialske ubådsdrab på den svenske journalist Kim Wall i 2017, at anskaffe sig remedier som pistol- og bombeattrapper i fængslet:

“Hvordan kan han få fat i en pistol og noget, der ligner et bombebælte? Det er jo fuldstændigt vanvittigt, og det må ikke kunne ske,” siger Peter Skaarup til BT.

“Det er godt arbejde af politiet, men mildest talt bekymrende, at Kriminalforsorgen ikke passer bedre på en kynisk kvindemorder,” fortsætter han.

Livstid skal være livstid

Justitsminister Nick Hækkerup bebuder på Twitter, at regeringen snarest vil komme med en række “yderligere tiltag mod fangeflugter”. Hvilke, fremgår ikke.

Dansk Folkeparti har dog allerede nu en række bud på tiltag. Peter Skaarup siger til Ritzau, at DF har et forslag på vej om, at livstidsfanger, der forsøgser at flygte, skal havde frataget retten til at komme ud før tid.

“Livstid bør og skal være livstid. Derfor kan vi ikke være tjent med, at en Peter Madsen kan være ude indenfor 15-16 år,” siger Skaarup til Ritzau.

“Vi kan ikke være tjent med, at en Peter Madsen kan være ude indenfor 15-16 år”

Peter Skaarup, retsordfører (DF), til Ritzau
Herstedvester fængsel i Albertslund,som det tirsdag lykkedes livstidsfangen Peter Madsen at flygte Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix