Pia Kjærsgaard advarer mod “feministisk folkedomstol”

0
2936
Pia Kjærsgaard er DFs social- og ældreordfører. Arkivfoto: Carsten Lundager

Hvad blev der af et begreb som tilgivelse, spørger Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard i debatindlæg om krænkelsessager i Jyllands-Posten

“Hvis man ikke kan tilgive en fejlanbragt hånd for ti år siden, så er jeg bange for, at det pludselig handler om noget andet. Nemlig om man kan vippe båden så tilstrækkelig meget, så passageren falder i vandet. Så handler det om magt”.

Sådan skriver Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard i et debatindlæg på Jyllands-Postens netavis.

Anledningen er selvfølgelig de seneste ugers sager om seksuelle krænkelser i blandt andet dansk politik. Pia Kjærsgaard frygter, at vi er på vej mod en “feministisk folkedomstol”, hvor mænd ikke kan forsvare sig, og hvor der ingen mulighed er for tilgivelse.

“Manden er henvist til at gå til bekendelse, beklage, undskylde og fortælle, at han så sandelig bakker op om hele MeToo-sagen uden nogensinde at have set den anonyme krænkede part i øjnene. Derved har vi skabt en feministisk folkedomstol – og det går bare ikke,” skriver Pia Kjærsgaard.

Morten Østergaard meddeler at han trækker sig som politisk leder for De Radikale. “For det var min hånd, Lotte fjernede fra sit lår for næsten et årti siden,” sagde han med henvisning til en krænkelse af partifællen Lotte Rod. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Skal man have et syndfrit liv?

Hun understreger, at trusler, voldtægter, hænder i trusser og “tungen nede i halsen på kvinder” under ingen omstændigheder er i orden. Der er bare forskel på denne type overgreb, og så “at være kommet til at ‘danse for tæt på’ en kvinde eller klappe en anden på låret,” fastslår Pia Kjærsgaard:

“Det er bare slet ikke i samme boldgade. I øjeblikket flyder det hele sammen i den hellige forargelses ild. Og den skal slukkes nu. For med de standarder, der er ved at udvikle sig, skal man nærmest have levet et syndfrit liv for at kunne påtage sig magt og ansvar. Men hvem er ren nok til at kaste den første sten?,” skriver Pia Kjærsgaard i Jyllands-Posten.

“med de standarder, der er ved at udvikle sig, skal man nærmest have levet et syndfrit liv for at kunne påtage sig magt og ansvar”

Hun har, som hun skriver, i løbet af sine 40 år i politik selv oplevet at “en mand har danset lidt tættere på mig end godt er”. Men så undlod hun bare at danse mere med vedkommende, og sådan bør kvinder selv tage ansvar og sige fra, mener Pia Kjærsgaard.

Frank Jensen (S) da han mandag bekendtgjorde, at han træder tilbage som overborgmester. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Drop det banale

Pia Kjærsgaard understreger, at det ikke tilkommer hende at forsvare Københavns nu forehnværende overborgmester Frank Jensen (S), som mandag valgte at trække sig efter en række sager om seksuelle krænkelser. Men det er ikke rimeligt, når 10 år gamle kram kan ende som MeToo-sager, der truer mænds karrierer, mener hun:

“Min opfordring sådan set er klar. For det første: Drop det banale. Jeg gider ikke høre mere om tætte danse og klap bagi. Sig dog fra kvinder, hvis I ikke vil have det! Og lad os så i stedet fokusere på de reelle overgreb – verbale som fysiske – trusler og kropsberøringer inden for tøjet og det, der er værre. Sager, som der heldigvis er færre af, men som fortjener en alvorlig konsekvens,” skriver Pia Kjærsgaard – som slutter:

“Hvis vi fortsætter som nu, ender vi i et sort hul af krænkelsesjagt, mistillid og hævngerrighed – og der skal vi ikke hen”.

“Jeg gider ikke høre mere om tætte danse og klap bagi. Sig dog fra kvinder, hvis I ikke vil have det!”

Læs indlægget i Jyllands-Posten her (Kræver abonnement)