DF: Minister bliver væk fra møder og bryder forlig om bredbånd

0
1617
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S). Foto: Ulrik Jantzen

Regeringen gør for lidt for at sikre ordentlige bredbåndsforbindelser til danskerne, mener Dansk Folkeparti og Venstre. De kalder det forligsbrud, at klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen ikke har taget initiativ til at kigge på vigtig målsætning, der skal på plads inden nytår

Det er et forligsbrud, når klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) undlader at komme til møder i forligskredsen om bredbåndspuljen og endnu ikke har taget initiativ til at opdatere en vigtig målsætning om ordentlig bredbåndsforbindelser til alle danskere, Det mener Dansk Folkeparti og Venstre.

Beskyldningen om forligsbrud skyldes, at Dan Jørgensen endnu ikke er gået i gang med at kigge på udmøntningen af en målsætning om, at alle husstande inden udgangen af 2020 skal være sikret internet med en hastighed på 100/30-mbit. Det er en målsætning fra 2010, som senest blev bekræftet med teleforliget i 2018. Her blev alle Folketingets partier enige om, at målsætningen skal gås efter i sømmene, inden vi skriver 2021. Men indtil videre sidder ministeren på sine hænder, mener de to partier.

“Det er rigtig skidt. Coronakrisen har vist, hvor vigtigt det er med god bredbåndsdækning, når folk har arbejdet hjemmefra. Bredbåndsmålsætningen sætter barren for, hvad man fremadrettet kan satse på af digitale tiltag som telemedicin og selvkørende robotter. For hvis der ikke er den grundlæggende infrastruktur, så virker de her ting jo ikke,” siger Dansk Folkepartis teleordfører Dennis Flydtkjær til IT Watch.

“Coronakrisen har vist, hvor vigtigt det er med god bredbåndsdækning, når folk har arbejdet hjemmefra”

Dennis Flydtkjær, teleordfører (DF), til IT Watch

Han fortæller, at klima- energi- og forsyningsministeren sjældent dukker op til møderne i forligskredsen.

“Når vi har møder i forligskredsen er det som regel uden Dan Jørgensen. Vi snakker med embedsværket. Der er brug for, at ministeren tager ansvar og sætter en retning”, fortæller Dennis Flydtkjær til ITWatch.

Dennis Flydtkjær

DF: Det er en falliterklæring

Dan Jørgensen skriver til samme medie, at han har orienteret partierne om en kommende drøftelse, ”som han ser meget frem til”.  Ministeren siger samtidig, at ”man skal se markedet an og komme med initiativer, der understøtter den videre markedsudrulning”.

Denne udmelding falder ikke i god jord hos Dennis Flydtkjær:

“Det virker ret opgivende, at man ikke prøver på at være mere ambitiøs. Vi har aftalt, at vi sammen skal sætte en ny målsætning for, hvad der skal ske efter 2020, og jeg havde egentlig regnet med, at det skulle være en mere ambitiøs målsætning, end den vi havde nu. Men nu er det nærmest en mindre målsætning, for han siger, at vi bare må vente på, at erhvervslivet selv får rullet bredbånd ud,” siger Dennis Flydtkjær til IT Watch.