Skaarup om dansk terrorsag: Udvis hele flokken

0
1907
Politiet slog onsdag den 8. december til mod 20 adresser i seks forskellige politikredse. Her i Gersagerparken i Greve. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup kræver hård kurs overfor den islamistiske terrorgruppe, som blev anholdt i december og planlagde et eller flere angreb på dansk jord

“For mig er sagen klar: Når herboende personer af udenlandsk herkomst truer Danmark og borgerne her i landet med terror, skal de udvises og det hele bundtet”.

Sådan skriver Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup i et indlæg i Ekstra Bladet om den landsdækkende terrorsag, hvor otte personer nu sidder anholdt, sigtet for at planlægge et militant, islamistisk terrorangreb på dansk jord.

I alt blev 22 personer anholdt ved en landsdækkende politiaktion den 10. december. Otte af dem er nu varetægtsfængslede – nogle af dem havde forsøgt at skaffe sig pistoler, lyddæmpere og ammunition, andre havde forsøgt at anskaffe sig sprængstoffer. Angiveligt det såkaldte TACP, kendt som “Satans moder”, der ofte anvendes til terrorbomber.

Som ditOverblik tidligere har skrevet, har en af de anholdte været tilknyttet den danske afdeling af den radikale, islamistiske gruppe Millatu Ibrahim, hvor han haft forbindelser til kendte syrienskrigere. En anden er sigtet for at have forsøgt at overføre penge til Islamisk Stat.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Peter Skaarup mener, at sagen giver anledning til at gøre op med de ekstreme islamistiske miljøer i Danmark. Som omtalt i ditOverblik har han spurgt justitsminister Nick Hækkerup, hvorfor Millatu Ibrahim kan få lov at virke frit i Danmark. I Ekstra Bladet skriver han:

”Vi skal have gjort op med de ekstreme islamistiske miljøer, der rent ud sagt radikaliserer unge og nemt påvirkelige sjæle. Vi skal med andre ord slå benhårdt ned på islamisterne, der skal fængsles og udvises for at bedrive terror-fremmende aktiviteter. Det skal stoppes lige nu og her! Og regeringen må svare på, hvor mange af bagmændene bag planerne om terror, der er danske statsborgere, og hvor mange der ikke er. Det spørgsmål har jeg bedt regeringen svare på i Folketinget”.

“Vi skal med andre ord slå benhårdt ned på islamisterne, der skal fængsles og udvises for at bedrive terror-fremmende aktiviteter”

Peter Skaarup, gruppeformand, Dansk Folkeparti

Selv om det skulle vise sig, at en eller flere af terrorgruppens medlemmer er danske statsborgere, skal de udvises, hvis de har udenlandsk baggrund, mener Peter Skaarup:

”Der er mulighed i lovgivningen for at fratage danske statsborgere deres statsborgerskab i tilfælde af terror. Og den skal vi benytte i denne sag. Vi skal ikke have folk boende her i landet, der vil os det ondt. Ud af vagten med dem – hellere i dag end i morgen,” skriver Peter Skaarup.

Hele indlægget kan læses her.

Læs også: Skaarup: Hvorfor kan radikal, islamistisk gruppe operere frit i Danmark?