Skaarup: 6,5 år til Britta Nielsen er en meget mild dom

0
3675
Forsvarsadvokat Nima Nabipour ved domafsigelsen af Britta Nielsen sagen i Københavns Byret. Hans klient Britta Nielsen har valgt at acceptere dommen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup havde håbet på en hårdere straf til Britta Nielsen, der tirsdag fik 6,5 års fængsel for at have svindlet sig til 117 millioner kroner i Socialstyrelsen

Seks år og seks måneders fængsel. Så meget lød dommen på, da Københavns Byret tirsdag afgjorde sagen om Britta Nielsen, der har svindlet sig til 117 millioner kroner fra satspuljemidlerne via et betroet job i Socialstyrelsen.

Britta Nielsen valgte at acceptere dommen, og anklagerne kalder dommen for streng, selv om de gik efter otte års fængsel.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener dog ikke, at dommen er særlig streng. Han synes Britta Nielsen er sluppet for billigt.

“Jeg synes det er en meget mild dom. Svindlen er gået ud over nogle af samfundets svageste grupper. Britta Nielsen har brudt den tillid, som vores samfund er baseret på. Når man gør det, så skal det udløse en hård straf. Derfor håber jeg, at anklagemyndigheden anker afgørelsen,” siger Peter Skaarup.

Britta Nielsens svindel stod på gennem en 25-årige periode fra 1993-2018, hvor hun foretog i alt 298 overførelser til egne konti. De mange penge, som blev stjålet fra puljer til udsatte grupper, blev brugt til at finansiere et luksusliv på første klasse for sig selv og familien. På den baggrund er en dom på 6,5 års fængsel så mild, at den kan friste andre til lignende svindelnumre, mener Peter Skaarup.

“Når man slipper med 6,5 års fængsel og kan være ude efter fire år, så vil der være en risiko for, at der er nogle der tænker, at det godt kan betale sig,” siger DFs retsordfører.