Mistillidsvotum til DFer i skolebestyrelse: ”Du har ikke de rette værdier”

0
4266
Nicolai Estrup, formand for Dansk Folkeparti i Randers og 1. suppleant til byrådet i Randers.

Dansk Folkepartis lokalformand i Randers har fået et mistillidsvotum fra skolebestyrelsen på sin barns skole efter islam-debat om en anden skole i byen

Dansk Folkepartis lokalformand i Randers, Nicolai Estrup, har måttet trække sig som næstformand i skolebestyrelsen på sin søns skole, fordi den øvrige bestyrelse ikke mener, at han har de rette værdier. Nicolai Estrup har fået et mistillidsvotum fra sine kolleger i skolebestyrelsen, og som konsekvens af det, har han nu trukket sig helt ud af bestyrelsen.

Forklaringen er hans deltagelse i en debat om en af de andre skoler i byen. Sammen med flere andre DFere har Nicolai Estrup kritiseret, at en 4. klasse på Nørrevangsskolen lod en muslimsk dreng fortælle sin klasse om islam. Det gjorde han efter et facebookopslag fra Nørrevangskolen, hvor drengen optrådte på et billede iført muslimsk kjortel og med korancitater på en tavle bag sig.

Læs om sagen her: DF i Randers kritiserer skoles religionsundervisning: Muslimsk dreng fortalte om islam

Østervangskolen, hvor Nicolai Estrup har været næstformand siden november 2019, har ligesom Nørrevangskolen en stor andel af indvandrere, og et flertal i skolebestyrelsen har efter debatten konkluderet, at Nicolai Estrup ikke har de rette holdninger til at repræsentere skolen.

“Vi har som skolebestyrelse konkluderet i fuldstændig enighed, at vi ikke har tillid til, at Nicolai kan repræsentere Østervangsskolens værdigrundlag på grundlag af de udtalelser, der har været om Nørrevangsskolen. Det finder vi dybt problematisk, fordi vi selv er en skole med 30 procent indvandrere, og vi har en rigtig stor rummelighed. Vi ønsker ikke at udsætte vores børn for det, som drengen på Nørrevangsskolen blev udsat for,” siger skolebestyrelsens formand Dorthe Bjørnskov Væggemose til Amtsavisen i Randers.

“Kæmpestort demokratisk problem”

Nicolai Estrup er målløs over beslutningen. Han stillede op til skolebestyrelsen på opfordring fra skoleledelsen på Østervangskolen, og han mener selv at der har været et godt samarbejde i skolebestyrelsen indtil det pludselige mistillidsvotum.

”Stemningen har tidligere været rigtig, rigtig god. Jeg har ikke mærket samarbejdsvanskeligheder eller problemer overhovedet. Egentlig stillede jeg op til skolebestyrelsen på opfordring, fordi de manglede nogen, og jeg havde en del politisk erfaring og bestyrelseserfaring. Og fordi jeg gerne ville have indflydelse på, hvad der sker i vores folkeskoler. For os var folkeskolen et bevidst tilvalg, som kan rumme alle, og som er mangfoldig. Jeg synes, vi har en mangfoldig folkeskole. Og det bakker jeg selvfølgelig op om. Men jeg synes, det her er et kæmpestort problem. Man fratager mig som forælder retten til at sidde som næstformand i en skolebestyrelse på grund af min politiske overbevisning,” siger Nicolai Estrup til amtsavisen.

Han forklarer til ditOverblik, at han har holdt sit politiske arbejde og skolebestyrelsesarbejde adskilt. I den konkrete sag har han blot markeret det synspunkt, at han var modstander af formandens forslag om at man lave retningslinjer for hvad lærere må dele på facebook. For han mener ikke, at skolen skal forsøge at skjule sine aktiviteter for at undgå en politisk debat.

Bekymret for den demokratiske debat på skolen

”Jeg har erklæret, at jeg er inhabil i forhold til at diskutere sagen fra Nørrevangsskolen i skolebestyrelsen. Jeg mener den diskussion hører til på det politiske niveau, hvor DF har bragt den op i byrådet. Og så har jeg taget afstand fra, at man ville lave retningslinjer i forhold til Facebook, for jeg mener ikke at man skal prøve at holde noget skjult overfor politikerne,” siger Nicolai Estrup – og fortsætter:

”Det her får ikke nogen indflydelse på min søns skolegang. Men jeg kan da godt blive bekymret for, hvad det kan betyde for den demokratiske debat på skolen, når man ikke mener der skal være plads til forskellige synspunkter i skolebestyrelsen. Hvad nu hvis min søn, når han bliver større, udtrykker indvandringskritiske synspunkter. Vil han så få at vide, at det er i strid med skolens værdier,” spørger Nicolai Estrup.

Læs også: DF i Randers kritiserer skoles religionsundervisning: Muslimsk dreng fortalte om islam